8. prosince 2017 • 20:48

Ronaldovy vzestupy a pády v roce 2017: Krácení daní, děti i Zlatý míč

Autor: hnh
Vstoupit do diskuse
0
  • Fotbalový rok 2017 z pohledu Cristiana Ronalda - jaké triumfy, případně pády zažil?Fotbalový rok 2017 z pohledu Cristiana Ronalda - jaké triumfy, případně pády zažil?FOTO: Koláž iSport.cz

    Znovu vyčnívá nad všemi ostatními. Cristiano Ronaldo si při ceremoniálu na pařížské Eiffelově věži převzal Zlatý míč a stal se nejlepším fotbalistou planety uplynulého roku. Celkově jde o jeho pátý triumf v prestižní anketě, kterým se vyrovnal argentinskému kouzelníkovi Lionelu Messimu. V galerii se podívejte, jak vypadal rok 2017 v životě portugalského kanonýra.

  • Květen 2017 – Zisk ligového titulu

    Na jaře oslavil Cristiano Ronaldo s Realem Madrid španělský titul, na který dosáhl teprve podruhé v kariéře. Na triumfu měl lví podíl. Ve 29 utkáních nasázel 25 branek a přidal šest asistencí. Do více klání nezasáhl kvůli zranění kolene zkraje sezony a následným rozhodnutím kouče Zinédine Zidaneho, jenž portugalského kanonýra často šetřil na klíčové duely Ligy mistrů.

    Cristiano Ronaldo bezprostředně po zisku španělského tituluFoto Instagram

  • Červen 2017 – Obhájený triumf v Lize mistrů

    Ještě před příchodem léta slavil Ronaldo zisk nejvýznamnější klubové trofeje. Real Madrid zdolal ve finále Ligy mistrů Juventus 4:1 a stal se prvním klubem v novodobé historii Champions League, který obhájil triumf z minulého roku. A byl to právě hvězdný Portugalec, který "bílý balet" dotáhl za ušatým pohárem.

    Ve třinácti utkáních nasázel 12 gólů a přidal šest asistencí. Nejdůležitější z nich si schoval na finále v Cardiffu, které otevřel úvodní brankou. V 64. minutě ještě uklidnil madridské příznivce trefou na 3:1. Obrovský úspěch slavil přímo na hřišti se synem Cristianem Juniorem a přítelkyní Georginou Rodríguezovou.

    Dojemné oslavy Realu se neobešly ani bez Cristiana Ronalda a jeho nejbližších.Foto Profimedia.cz

  • Červen 2017 – Obvinění z daňových úniků

    V pomalu končícím roce Ronaldo nezažil jen okamžiky plné štěstí. Rodák z Madeiry čelil v létě obvinění z krácení daní ve výši 14,7 milionu eur (asi 384 milionů korun). Ronaldo nařčení důrazně popíral a z přístupu španělských úřadů byl natolik rozmrzelý, že dokonce uvažoval o opuštění Španělska. „Cítí se jako oběť nespravedlnosti a je rozhodnutý odejít z Madridu. Uvidíme, co se stane, ale je velice naštvaný,“ sdělil tehdy serveru ESPN zdroj z hráčova okolí.

    Spekulace nad Ronaldovým přesunem na Ostrovy nebo do týmu pařížského giganta PSG v tu chvíli běžely v plném proudu. Portugalec nakonec soudem vyměřenou částku zaplatil, platbu nazval gestem dobré vůle a odchod z Madridu si rozmyslel.

    Ronaldo čelil během léta obvinění z daňových úniků, kvůli nimž se měl rozhodnout odejít z Madridu.Foto Twitter.com

  • Červen 2017 – Narození dvojčátek

    Obrovská radost v osobním životě! Ronaldo koncem června oslavil narození dvojčátek, která mu porodila náhradní matka, jejíž totožnost není známa. Holčička s chlapečkem se jmenují Eva a Matteo. A hrdý otec kvůli jejich narození neváhal opustit portugalskou reprezentaci, když vynechal souboj o třetí místo na Poháru FIFA v Rusku.

    Pyšný táta Ronaldo se poprvé vyfotil s dvojčátky, které mu porodila neznámá matkaFoto Twitter.com

  • Srpen 2017 – Strčení rozhodčího a pětizápasový distanc

    Ještě před startem současného ročníku La Ligy cítil Ronaldo pořádnou hořkost. Během utkání španělského Superpoháru s Barcelonou byl vyloučen, neudržel nervy a strčil do rozhodčího. Španělský svaz mu následně udělil pětizápasový distanc a Portugalec stopku kousal velice těžce. „Zůstat potichu je v téhle situaci nemožné, jde o pět zápasů! Zdá se mi to přemrštěné a směšné, takhle se říká perzekuci!“ svěřil se na svém facebooku.

    Od té doby se zdá, že Portugalec ve španělské lize tápe. Kvůli distancu zasáhl až do 5. kola a od té doby dokázal v deseti duelech vstřelit pouhé dva góly.

    Portugalský útočník Realu Madrid vidí druhou žlutou kartu. Situaci ale neunesl, strčil do rozhodčího a svaz mu následně vyměřil pětizápasový distanc.Foto Reuters

  • Říjen 2017 – Ocenění Hráč roku FIFA

    V říjnu ovládl Ronaldo jednu z významných anket. Na galavečeru v Londýně si převzal ocenění Hráč roku FIFA, které se na rozdíl od Zlatého míče udílí za výkony v uplynulé sezoně. V hlasování kapitánů národních týmů, jejich trenérů a vybraných novinářů uspěl před Lionelem Messim a Neymarem.

    Cristiano Ronaldo s oceněním pro Hráče roku, kterého vyhlašuje FIFA.Foto Instagram

  • Listopad 2017 – Narození dcerky

    Příchod třetího potomka během půl roku! Přítelkyně Georgina porodila v listopadu Ronaldovi dcerku. „Alana Martina se právě narodila! Geo i Alana jsou na tom skvěle! Všichni jsme moc šťastní,“ oznamoval útočník radostnou novinu na Twitteru. Spolu se vzkazem připojil i snímek, na kterém je na nemocničním oddělení po boku čerstvé maminky a synka Cristiana Juniora.

    Cristiano Ronaldo má čtvrtého potomka. V neděli se mu narodila dcera Alana MartinaFoto Facebook.com/Cristiano

  • Prosinec 2017 – Zlatý míč

    Pátý triumf ve Zlatém míči! Cristiano Ronaldo ovládl anketu magazínu France Football o nejlepšího fotbalistu planety stejně jako v letech 2008, 2013, 2014 a 2016. Slavnostní ceremoniál se tentokrát odehrál na Eiffelově věži.

    „Samozřejmě jsem šťastný, je to velký moment v mé kariéře. Každý rok doufám, že vyhraju Zlatý míč. Trofeje, které jsme v minulé sezoně získali, pomohly k tomuto ocenění. Děkuji všem spoluhráčům z Realu Madrid i ostatním lidem, kteří při mně po celou dobu stáli,“ zářil Ronaldo, který na rok 2017 rozhodně jen tak nezapomene.

    Portugalský útočník Cristiano Ronaldo se Zlatým míčem pro nejlepšího fotbalistu roku 2017Foto Pprofimedia.cz / AFP PHOTO / L’EQUIPE / FRANCK FAUGERE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud