Jakub Dvořák
23. prosince 2017 • 04:57

Proč se hraje El Clásico k obědu? Kompromis, aby u něj neusnuli v Číně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas, který doslova hýbe světem. Španělské El Clásico mezi Realem Madrid a Barcelonou budou v sobotu sledovat stovky milionů fanoušků vůbec poprvé v historii už od 13:00. Důvod? Prostý. Síla asijského trhu, který je pro španělskou ligu zcela zásadní.



Tohle El Clásico se zapíše do historie už před výkopem. Fanoušci v Evropě si ho poprvé dají k obědu. Je to výsledek kompromisu.

Hlavním důvodem je časový posun vůči Asii, kde budou moci fanoušci sledovat zápas ve večerních hodinách. V Číně, kde se zase očekává největší zájem, se kvůli časovému posunu bude začínat ve 20:00. Mezi země, kterým vedení španělské ligy ustoupilo, patří i Japonsko, Vietnam a Indonésie, kde šlágr vypukne v 19:00 hodin.

"Jde o globální zábavu. Loni sledovalo španělskou ligu 2,6 miliardy lidí po celém světě a většina z nich je v Asii, tak jim chceme dát možnost vidět utkání, aniž by museli být vzhůru do noci," vysvětlil mluvčí soutěže Joris Evers.

Góly, emoce, hvězdy. Ovládne El Clásico Real Madrid nebo Barcelona?
Video se připravuje ...

Šlágr mezi španělskými giganty patří dlouhodobě mezi nejsledovanější zápasy na světě. Duel  Ronaldo vs Messi si v minulé sezoně nenechalo ujít přes 650 milionů diváků, tvrdí vedení španělské ligy, což je oproti minulým ročníkům obrovský nárůst. A to byl výkop ve 20:45 - tedy uprostřed noci v Asii, kde je znát největší příliv fanouškovského zájmu.

Asijský trh je pro fotbal zajímavý především obrovskými investicemi do vysílacích práv a hned po něm vysokou poptávkou. Pokud vás zajímá, kde se nejvíce prodávají dresy Realu a Barcelony, je to právě Čína a spol.

„Snažíme se vyjít asijským příznivcům vstříc a výkop stanovit tak, aby jim vše vyhovovalo. Také La Liga propaguje Španělsko jako takové a na to bereme ohled,“ uvedl Evers.

Ve Španělsku už z toho však takovou radost fanoušci Barcelony nemají. Jediné, co mohou na přesunu výkopu shledat pozitivního, je fakt, že při náročném cestování do 600 kilometrů vzdáleného Madridu, stihnou dorazit domů včas a nezmeškají tak Štědrý den.

SESTŘIH LA LIGY: FC Barcelona - La Coruňa 4:0. Kanonádu řídil Suárez, Messi nedal penaltu
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud