23. prosince 2017 • 16:20

Co zlomilo Real? Chorvatská laxnost, ruka obránce i Messi bez kopačky

Autor: hnh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne, s tímhle přístupem to nepůjde. Real Madrid propadl na Santiagu Bernabéu v klíčovém duelu s Barcelonou 0:3 a pomalu se může rozloučit s vidinou vítězství ve španělské lize. Po ztraceném El Clásiku na katalánského rivala ztrácí už 14 bodů. „Bílý balet“ přitom potopily dva góly, kterým šlo snadno zabránit.



Zatímco v prvním poločase Real katalánského soupeře přehrával, po přestávce se role obrátily. V 54. minutě se za Barcelonu trefil uruguayský snajpr Luis Suaréz, ale hlavní podíl na brance patří chorvatskému záložníkovi Ivanu Rakitičovi. Ten převzal na vlastní polovině hřiště balon, který náramně vyvezl až před pokutové území Realu.

Jeho únik však mohli snadno zastavit spoluhráči z chorvatské reprezentace, kteří hájí barvy madridského klubu. Záložníci Luka Modrič  a Mateo Kovačič se totiž v bránění Rakitiče zachovali velice laxně. Modrič nejprve selhal v jeho pozičním bránění a následně volil místo sprintu do obrany jen pomalý výklus.

Real Madrid - Barcelona: Gól! Po rychlém protiútoku poslal Barcelonu do vedení Luis Suárez
Video se připravuje ...

Kovačič měl nejspíše za úkol osobně hlídat Lionela Messiho , nicméně když se ocitl v blízkosti Rakitiče vedoucího míč, několika kroky jen naznačil pokus o souboj a posléze se vrátil zpět do blízkosti argentinského kouzelníka.

Rakitič tak nabídnutou šanci na snadný průnik k pokutovému území Realu naplno využil a vymyslel přihrávku na Sergiho Roberta. Tomu stačilo posunout míč na Luise Suaréze čekajícího ve vápně a Barcelona vedla 1:0.

O deset minut později Real definitivně zlomila druhá branka. A chorvatská dvojka madridského klubu na něm znovu měla svou porci viny. Lionel Messi totiž perfektní průnikovou přihrávkou našel osamoceného Suaréze. Jenže, přesný pas prošel přímo mezi oběma chorvatskými záložníky, kteří mu mohli zabránit.

Carvajal jako brankář, Messi bez kopačky

Následně zaspala i obrana Realu, kterou rozhodil vysunutý stoper Gerard Piqué. Ve vápně se poté strhla mela, při které za vyběhnutého gólmana Navase zaskakoval bek Dani Carvajal.

Real Madrid - Barcelona: Carvajal dostal červenou za ruku ve vápně, Messi z penalty navýšil skóre
Video se připravuje ...

Španělský obránce se nejprve snažil zakročit proti pokusu Suaréze, ale zatímco se zmateně položil na zem, střela zamířila vedle něj a skončila na tyči. O pár vteřin později se už Carvajal k zákroku dostal. Jenže, míč vyrazil rukou a po zásluze viděl červenou kartu.

Nařízenou penaltu pak s přehledem proměnil Lionel Messi a Real se ve zbytku utkání o deseti lidech nezmohl na žádný větší odpor. V 93. minutě naopak inkasoval na 0:3 po brance Aleixe Vidala.

Real Madrid - Barcelona: Po zpětném pasu Messiho propálil Navase střídající Aleix Vidal - 0:3
Video se připravuje ...

U třetí trefy byl opět Messi. Avšak její regulérnost je diskutabilní. V momentě, kde přihrával Vidalovi, hrál totiž pouze s jednou kopačkou. Druhou měl vyzutou. Pravidla však říkají, že i tak může hráč hrát dál, pokud ji ztratil bezprostředně a nesnaží se hrát zutou nohou. Sudí situaci pustil a Barcelona zasadila Realu třetí úder.

Lionel Messi byl zařídil třetí gól i bez kopačkyFoto twitter.com

První hráč, který nasázel v El Clásiku 25 branek - Lionel Messi
První hráč, který nasázel v El Clásiku 25 branek - Lionel Messi

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud