23. prosince 2017 • 20:05

Zidane po El Clásiku: Chybná taktika? Ničeho nelituji, ale cítím bolest

Autor: hnh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Španělsku neuběhla ani polovina ligové sezony a jeden ze dvou největších favoritů už je téměř venku ze hry o titul. Real Madrid se po sobotní prohře s Barcelonou 0:3 krčí v La Lize až na čtvrté příčce a ztráta 14 bodů na vedoucí Katalánce vypadá hrůzostrašně. Trenér Zinédine Zidane se navíc ocitá pod tlakem i kvůli pochybám nad složením základním sestavy pro El Clásico. „Ničeho nelituju, jsem tu od toho, abych dělal rozhodnutí. Nikdy se nevzdáme,“ tvrdí.



Tahy francouzského kouče vyvolávají ve Španělsku řadu otázek. Proti Barceloně se totiž do základní sestavy nevešel uzdravený křídelník Gareth Bale, ani ofenzivní záložník Isco. Právě na jeho úkor se na hřiště podíval Mateo Kovačič, který se výraznou měrou podepsal pod první obdrženou branku Realu, když nevystoupil proti unikajícímu Ivanu Rakitičovi. Na místo toho se zbytečně držel Lionela Messiho .

Vánoční choreo fanoušků Realu
Vánoční choreo fanoušků Realu

„Po Kovačičovi jsem chtěl, aby hrál takhle zataženým způsobem. Účelem bylo hlídat Messiho a Mateo si vedl dobře,“ vrátil se Zidane k situaci, která předcházela první brance. I přes nepříznivý stav se však do hry vůbec nedostal jeden z tahounů ofenzivy Isco. 

Real Madrid - Barcelona: Gól! Po rychlém protiútoku poslal Barcelonu do vedení Luis Suárez
Video se připravuje ...

„Rozhodl jsem se poslat na hřiště od začátlu Kovačiče a Isca ponechat na lavičce. Vzhledem k vývoji utkání jsem potom Isca nemohl využít. Místo toho jsem musel střídat kvůli červené kartě a myslet na změny s tím, že nám chybí jeden hráč. Z utkání se stává úplně jiná hra,“ prohlásil o hře bez Daniela Carvajala, který byl vyloučen kvůli ruce v pokutovém území.

I s defenzivnějším záložníkem však Real nakonec obdržel tři góly a Kovačič byl střídán v 72. minutě za Garetha Balea. „Postavení Kovačiče nelituji. Vím, že jsem ten, kdo je zodpovědný a musí přijmout kritiku. Takový je fotbal a to si musíme uvědomit. Je krásný, když vyhrajete a pošle vás dolů, pokud prohrajete,“ svěřl se Zidane. 

Zastání následně našel u obránce Sergio Ramose . „Některé úkoly svěříte Iscovi, jiné Kovačičovi. Mateo odehrál dokonalý zápas. Po Iscovi nemůžete chtít, aby hlídal Messiho,“ postavil se Sergio Ramos za rozhodnutí francouzského kouče.

„Nemůžu být spokojený se způsobem, jakým jsme prohráli, ale jsem spokojený se svými hráči. Doposud si vedli skvěle, ačkoliv teď cítíme bolest. Teď nás čeká volno, při kterém si užijeme čas se svými rodinami a vrátíme se zpět. Ještě není konec," věří Zidane.

SESTŘIH LA LIGY: Real Madrid - FC Barcelona 0:3
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud