Jakub Dvořák
24. prosince 2017 • 11:29

Ronaldův den blbec: ofsajd, spálil šance a pak rána od Messiho do hlavy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

El Clásico není v posledních letech pouze bitva mezi Madridem a Barcelonou. Je to duel, ve kterém se přihlíží i na to, zda bude po zápase vynášen do nebes Cristiano Ronaldo, či jeho protějšek Lionel Messi. Vánoční souboj dopadl stejně jako na jaře. Patřil argentinskému kouzelníkovi. Při výhře 3:0 jeden gól dal, na další přihrál.



Dres Realu nikdy neoblékl. Je ikonou Barcelony. Na madridském stánku Santiago Bernabéu se však Lionel Messi cítí jako doma. V sobotním šlágru, ve kterém si připsal 1+1, zdokonalil své osobní statistiky proti „bílému baletu“. Je totiž nejlepším střelcem El Clásika v historii (25 branek). Sedmnáct jich docílil v lize, dva v Lize mistrů a šest ve španělském Superpoháru.

První polovina sobotního zápasu sice ještě patřila Ronaldovi , který vedl většinu ofenzivních akcí Realu, jenže ve všech případech bez kýženého efektu. Míč sice hned z kraje zápasu dostal do sítě, ale sudí si všimli ofsajdového postavení.

Real Madrid - Barcelona: Ronaldo poslal po rohu míč do sítě, gól ale kvůli ofsajdu neplatil
Video se připravuje ...

Poté promáchl v obrovské příležitosti balon a o několik minut později jej vychytal vynikající brankář Ter Stegen.

Na konci poločasu jeho den blbec završila hvězda hostů Lionel Messi. V první minutě nastavení kopal Argentinec přímý kop a Ronalda byl jedním z hráčů stojících ve zdi. Ke vší smůle jej však jeho hlavní rival z posledního vyhlášení ankety Zlatý míč trefil míčem přímo do obličeje. Ronalda sice tvrdý direkt ustál, ale zpomalené záběry okamžitě začaly kolovat po sociálních sítích.

Real Madrid - Barcelona: Auu! Messi trefil z přímáku Ronalda do hlavy
Video se připravuje ...

Druhá část utkání se už nesla v Messiho režii. Do prvního gólu Barcelony se sice ještě nezapojil, ale byl to právě on, koho si domácí defenziva všímala více, než rozběhnutého Ivana Rakitiče s míčem.

Poté už však přišly chvíle geniality argentinského fotbalisty. Jeho parádní průniková přihrávka na Suáreze si přímo říkala o využití. Uruguayský útočník však napálil míč jen do tyče. Po závaru ve vápně ale zahrál rukou domácí obránce Carvajal a kopala se penalta. Messi ji s přehledem proměnil. Byla to jeho 15. trefa na půdě Realu.

Real Madrid - Barcelona: Carvajal dostal červenou za ruku ve vápně, Messi z penalty navýšil skóre
Video se připravuje ...

„Leo je doslova noční můrou pro Bernabéu. V Ronaldově teritoriu se opět choval jako doma,“ rozvášnil se katalánský list Sport v hodnocení utkání.

Výrazným způsobem se třicetiletý Argentinec podepsal i pod poslední gól. V souboji s Marcelem nejprve ztratil kopačku z pravé nohy, ale i napůl zutý pokračoval v akci. Našel nabíhajícího Vidala, který uklidil míč do sítě. „Je nejlepší v historii!“ vypálil okamžitě na svůj účet na Twitteru Gary Lineker, bývalý hráč Barcelony a nyní fotbalový komentátor.

Real Madrid - Barcelona: Po zpětném pasu Messiho propálil Navase střídající Aleix Vidal - 0:3
Video se připravuje ...

Messiho počínání však lehce hraničilo s pravidly. Sudí však přimhouřil oko. Pravidla říkají, že za nebezpečnou hru se považuje, když se hráč snaží zahrát míč nohou, z níž se mu vyzula kopačka. V případě, že hráč ztratí kopačku náhodně a bezprostředně pokračuje v akci přihrávkou nebo střelou (dosáhne nebo se snaží dosáhnout branky), nejedná se o přestupek.

Po zápase Messi sice neposkytl rozhovory, ale pozdravit fanoušky nezapomněl. „Krásně zakončený rok jak jinak než výhrou El Clásika. Přeji nádherné vánoční svátky,“ napsal na Facebook.

Real Madrid - Barcelona: Ronaldo dostal pas z levé strany, v dobré pozici míč ale promáchl
Video se připravuje ...

Cristiano Ronaldo reaguje na zmařenou šanci
Cristiano Ronaldo reaguje na zmařenou šanci

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud