25. prosince 2017 • 10:18

Konec příběhu. Sevilla vyhodila trenéra s rakovinou, přijde Tuchel?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To se jen tak nevidí! Vedení Sevilly propustilo trenéra Eduarda Berizza, který bojuje s rakovinou prostaty. Andaluskému celku vadily špatné výkony ve španělské lize. Přitom ještě před pár týdny byl argentinský kouč oslavován za postup do jarní fáze Ligy mistrů, kde se Sevilla střetne s Manchesterem United.



Byl to příběh, který dojal celý svět. V listopadovém utkání základní skupiny Ligy mistrů Sevilla vydřela remízu 3:3 s Liverpoolem ve druhém poločase a zajistila si účast v osmifinále. Po utkání pak hráči uvedli, že je nakopla emotivní řeč trenéra Berizza, který se jim svěřil o vážné nemoci.

O týden později se Berizzo podrobil operaci a 16 dnů po ní se dokonce vrátil zpátky k týmu. Odtrénovat však stihl pouze dva zápasy (Levante 0:0, Real Sociedad 1:3). Po prohře v San Sebastiánu jej vedení odvolalo kvůli neuspokojivým výsledkům.

Sevilla se přitom v obrovské konkurenci Barcelony, Valencie, Atlétika Madrid a Realu drží na pátém místě. Na čtvrtý Real, který drží poslední postupové místo do skupiny Ligy mistrů, momentálně ztrácí pouhé dva body. Když se k tomu připočte úspěch právě v Champions League, není krok klubu moc pochopitelný.

Je však také pravdou, že z posledních pěti soutěžních zápasů Sevilla vyhrála pouze jednou. Dvakrát odešla ze hřiště poražena a dvakrát remizovala.

Vedení ve zprávě na svém oficiálním webu uvedlo, že s Berizzovým nástupcem už jedná. Španělská média spekulují o několika kandidátech. Mezi nimi rezonují jména Thomase Tuchela, Javiho Gracii či bývalého kouče Barcelony Luise Enriqueho.

SESTŘIH LA LIGY: Real Sociedad - Sevilla 3:1
Video se připravuje ...

S rakovinou bojující kouč Berizzo vedl remízový zápas Sevilly
S rakovinou bojující kouč Berizzo vedl remízový zápas Sevilly

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud