4. ledna 2018 • 21:30

Coutinho na cestě do Barcelony! Obří přestup může přinést konec legendy

Autor: Ondřej Karel
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestup Philippe Coutinha do Barcelony je na spadnutí. Dotažení dlouho se táhnoucí ságy by ale znamenalo také předzvěst konce jedné legendy. Záložník Andrés Iniesta má sice v Barceloně doživotní smlouvu, která mu dovoluje ukončit kariéru, až se na to bude sám cítit. Příchod brazilského kouzelníka by ale konec jedné z ikon katalánského obra mohl dramaticky urychlit.



Španělská média mají přestup na trase Liverpool - Barcelona za hotovou věc. Jediným otazníkem by tak mělo být, kdy vlastně Coutinho modročervený dres oblékne. Britský web Daily Mail informuje, že pokud Barcelona přistoupí na přestupovou částku ve výši 133 milionů liber (v přepočtu 3,8 miliard korun), bude transfer dojednán už v lednu.

Pokud by měl opravdu Coutihno posílit Barcelonu, nedá se vyloučit, že by přetlak v záloze opravdu odnesl Iniesta . Zahraniční experti dokonce tuto variantu považují za velmi pravděpodobnou.

Luka Modrič a Andrés Iniesta bojují o míč v El Clásiku
Luka Modrič a Andrés Iniesta bojují o míč v El Clásiku

Sám Iniesta se nechal slyšet, že pokud by měl v Barceloně hrát druhé housle, pověsí raději kopačky na hřebík. „Nechci tu být jen jako pasažér, potřebuji být pro klub důležitý,“ svěřil se po podpisu doživotní smlouvy třiatřicetiletý středopolař.

Záložníkův odchod bude samozřejmě záviset na více faktorech. Jedním z nich by mělo být podle ostrovních médií i jarní počínání Barcelony v Lize mistrů. Iniesta má totiž stejně jako každý sportovec jeden sen: ukončit kariéru na vrcholu. Vítězství v La Lize a triumf v Lize mistrů by mohly pro legendárního fotbalistu znamenat dostatečné uspokojení a pomyslný vrchol.

SESTŘIH Premier League: Burnley - Liverpool 1:2. Hosté rozhodli v nastavení
Video se připravuje ...

Jedno je jisté: pokud nakonec hvězda Liverpoolu na severozápad Španělska opravdu zamíří, bude si muset trenér Ernesto Valverde poradit s přebytkem hvězd a najít kompromis.

Jeden takový nabízí Valverdemu regule Ligy mistrů. Podle nich smí hráč v jedné sezoně nastoupit ve skupinách a jarní části jen za jeden jediný klub. Pro Coutinha je tím klubem v tomto ročníku Liverpool. Třiapadesátiletý kouč by tak mohl využít situace a hvězdné středopolaře rotovat v sestavě podle soutěže.

Coutinhův příchod by měl každopádně znamenat konec pro Ardu Turana. Turecký vousáč se v Barceloně neprosadil a posílení o další hvězdu by bývalou oporu Atletika Madrid definitivně dorazilo.

Real Madrid - Barcelona: Auu! Messi trefil z přímáku Ronalda do hlavy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud