8. ledna 2018 • 14:40

Coutinhův den! Barcelona představila posilu, hráč přišel zraněný

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký den pro Barcelonu nadešel! Katalánský celek oficiálně představil druhého nejdražšího fotbalistu světa, který stál v přepočtu přes čtyři milardy korun. Philippe Coutinho podepsal smlouvu do léta 2023 a ukázal se fanouškům na Nou Campu. Rekordní posila klubu si ale na debut počká - vstupní lékařská prohlídka odhalila zranění stehna, kvůli kterému si brazilský fotbalista nezahraje zhruba tři týdny.



Barcelona od pondělního rána krmila své sociální sítě jasným vzkazem - dnes máme Coutinhův den! Pětadvacetiletý fotilaalista oficiálně podepsal nový kontrakt, do Barcelony přestoupil z Liverpoolu za částku přesahující čtyři miliardy korun.

"Chci poděkovat prezidentovi klubu a všem, kdo tento přestup umožnili. Jsem šťastný, plní se mi sen a už se těším na svou práci na hřišti," zněly jedny z jeho prvních slov v pozici hráče slavného klubu.

Na práci na hřišti si ale ještě chvíli počká. Vyšetření během vstupní prohlídky odhalilo zranění stehna, kvůli němuž zmešká zhruba tři týdny. Barcelona dlouho čekala i na svou nejdražší letní posilu Ousmane Dembélého z Dortmundu. Dvacetiletý Francouz si vv září vážně poranil stehenní sval a do sestavy Barcelony se vrátil až nyní na začátku nového roku.

Coutinho by si mohl odbýt premiéru na začátku února v barcelonském derby proti Espaňolu, ve kterém v roce 2012 hostoval z Interu Milán.

Coutinho plnil nabitý program - na úvod ho čekal slavnostní podpis smlouvy s prezidentem Bartomeuem, poté se představil fanouškům v dresu a s míčem na noze na stadionu. Odpoledne završil na velké tiskové konferenci, poprvé jako hráč Barcelony.

"Je to splněný sen. Barcelona je největší klub světa, hodně mých idolů tady hrálo a hraje. Nemohu se dočkat chvíle, až budu moci hrát," prohlásil Coutinho.Do Barcelony chtěl přestoupit už v létě, ale tehdy ještě Liverpool odolal a všechny nabídky Katalánců odmítl.

"Od začátku jsem jasně věděl, co chci. Děkuji všem, kteří pochopili mé touhy, i lidem v Liverpoolu, že dodrželi slovo," uvedl rodák z Ria de Janeiro. Dobře zná barcelonského útočníka Luise Suáreze, s nímž působil v Liverpoolu.

"Je to můj dobrý kamarád. Málem jsme společně vyhráli anglickou ligu. Řekl mi hodně o městě i klubu a díky tomu jsem chtěl do Barcelony ještě víc. Dokonce mi tady pomohl sehnat bydlení," konstatoval Coutinho.

Philippe Coutinho, nová posila Barcelony, se představil fanouškům
Philippe Coutinho, nová posila Barcelony, se představil fanouškům

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud