17. ledna 2018 • 22:10

Suárez si vzpomněl na zkrat z MS. Děsil se, že přestup do Barcy padne

Autor: tko
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Luis Suárez je dnes neodmyslitelnou součástí základní sestavy Barcelony. Po incidentu během zápasu Uruguaye proti Itálii (1:0) v základní skupině MS 2014, kdy pokousal soupeřova obránce Giorgia Chielliniho, reálně hrozilo, že se i kvůli čtyřměsíčnímu zákazu vytoužený přestup do Katalánska neuskuteční. Svému současnému zaměstnavateli je za důvěru vděčný a vytrvale ji splácí svými výkony. Naposledy se dvěma góly podílel na výhře 4:2 na hřišti Realu Sociedad.



Neuvěřitelných zhruba 82 milionů eur (2,09 miliardy korun) zaplatila Barcelona v červenci 2014 za tehdy sedmadvacetiletého uruguayského útočníka, který necelý měsíc předtím dostal čtyřměsíční zákaz veškerých aktivit spojených s fotbalem. Tedy i tréninku se spoluhráči nebo jen samotnou návštěvu stadionu, přestože se za něj přimlouval i sám poškozený.

V emotivním rozhovoru pro The Player's Tribune Suárez mluvil o své fotbalové minulosti a výrazně se věnoval i pozadí proslulého zkratu na MS 2014. Zároveň popsal své tehdejší obavy, že by kvůli tomu mohl přijít o přestup do Barcelony, se kterou už během MS vyjednával.

"Jakmile jsem to [kousnutí] provedl, okamžitě jsem si uvědomil důsledky," vysvětluje Suárez. Následný vítězný gól Diega Godína téměř ani neslavil, protože celou dobu přemýšlel, co bude následovat. "První věc, kterou jsem udělal po příchodu do šatny, byl telefonát mé manželce," řekl. V něm se údajně neubránil ani pláči.

Vždyť už dříve platil za hodně problematického hráče. V roce 2010 ještě v dresu Ajaxu pokousal Otmana Bakkala z PSV (trest sedm zápasů a ztráta kapitánské pásky). O rok později byl obviněn z rasových urážek Patrice Evry z Manchesteru United (trest pět zápasů). V roce 2013 zase pokousal obránce Chelsea Branislava Ivanoviče (trest 10 zápasů).

Přesto z jeho přestupu nakonec nesešlo. "Pár dní nato jsem mluvil se Zubim [tehdejším sporotvním ředitelem Barcelony Andoni Zubizarretou] a prezidentem a řekli mi, že mám být v klidu, protože mě Barca stále chce." Během tohoto rozhovoru se prý Suárez rozbrečel. Důvěra katalánského klubu ve známého fotbalového recidivistu byla ohromující. "Vždy za to budu Barce velmi vděčný," slíbil.

Hned ve své první sezoně Suárez začal důvěru splácet a 25 soutěžními brankami a 24 asistencemi pomohl Barceloně k treblu, tedy vítězství v lize, domácím poháru i Lize mistrů. Nominován byl i na Zlatý míč. Během svého působení v Barceloně dosud ve 172 zápasech nastřílel už 135 branek, z toho 13 v této sezoně. 

Real Sociedad - Barcelona: Vermaelen vyslal do úprku Suáreze, jenž chladnokrevně zakončil k tyči a otočil na 2:3
Video se připravuje ...

Real Sociedad - Barcelona: Messi přiťukl Suárezovi, který parádním obstřelem srovnal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud