22. ledna 2018 • 23:01

SESTŘIHY: Real nastřílel sedm gólů, Barcelona pět. Atlético bralo jen bod

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony zůstali i po dvacátém kole španělské ligy neporaženi. Na hřišti Betisu Sevilla zvítězili 5:0 a v čele tabulky mají po šesté výhře za sebou náskok už jedenácti bodů před Atléticem Madrid. Real Madrid po třech zápasech vyhrál, La Coruňu porazil vysoko 7:1 a posunul se na čtvrté místo před Villarreal. Na katalánského rivala ale ztrácí 19 bodů. Poprvé od 9. prosince se v nejvyšší soutěži prosadil Cristiano Ronaldo, který v závěru vstřelil dvě branky.



Góly

Domácí:

Hosté: 59. Rakitić, 64. Messi, 69. L. Suárez, 80. Messi, 90. L. Suárez

Sestavy

Domácí: Adán – Guerrero, Mandi, Feddal, Durmisi – Javi García (77. Boudebouz) – Joaquín (C), Ruiz (88. Camarasa), Guardado, Tello – León (73. Rubén Castro).

Hosté: ter Stegen – Semedo, Piqué, Vermaelen (43. Umtiti), Alba – Roberto, Busquets (81. Deulofeu), Rakitić – A. Gomes (65. Paulinho) – Messi (C), L. Suárez.

Náhradníci

Domácí: Giménez, Amat, Camarasa, Boudebouz, Castro, Tosca, Narváez

Hosté: Cillessen, Aleñá, Paulinho, Vidal, Digne, Umtiti, Deulofeu

Karty

Domácí: Durmisi

Hosté: A. Gomes, L. Suárez

Rozhodčí

Jaime – Bueno, Tresaco

Stadion

Estadio Benito Villamarín (Sevilla)

První šanci duelu Betis - Barcelona měl v páté minutě Guardado, který využil Busquetsova zaváhání ke střele, těsně však minul Ter Stegenovu branku. Na druhé straně střílel Messi jen do boční sítě. Barceloně se zranil stoper Vermaelen a musel ho nahradit Umtiti.

Katalánci neměli v úvodní hodině hry výraznou převahu, v následné povedené desetiminutovce ale rozhodli. V 59. minutě nejprve Suárez našel přihrávkou mezi obránce Rakitiče, který utekl defenzivě Betisu a bez problémů zakončil. O chvíli později ztratili domácí hráči uprostřed pole míč, Busquets jej poslal Messimu a argentinský kanonýr se nemýlil.

V 69. minutě se dočkal i uruguayský střelec Suárez, který střelou z první zužitkoval Rakitičův centr. Další dvě branky přidali hosté v závěru. Nejprve Messi obešel stopery a přízemní střelou překonal Adána, v poslední minutě argentinská hvězda připravila druhý zásah pro Suáreze.

SESTŘIH LA LIGY: Real Betis - FC Barcelona 0:5. Řádili Messi a Suárez
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 32. Nacho Fernández, 42. Bale, 58. Bale, 68. Modrić, 78. Ronaldo, 84. Ronaldo, 89. Nacho Fernández

Hosté: 23. Adrián López

Sestavy

Domácí: Navas – Carvajal, Varane, Nacho Fernández, Marcelo – Modrić (76. Kovačić), Casemiro, Kroos – Bale (82. L. Vázquez), Mayoral (64. Benzema), Ronaldo.

Hosté: R. Martínez – Juanfran, One, Schär, Luisinho – Mosquera (49. Expósito), Guilherme, C. Borges (54. Çolak) – Pérez Martínez, Andone (79. Gil), Adrián López.

Náhradníci

Domácí: Benzema, Casilla, Hernández, Vázquez, Asensio, Isco, Kovačić

Hosté: Navarro, Çolak, Gil, Bakkali, Valle, Pantilimon, Expósito

Karty

Hosté: Andone, Pérez Martínez

Rozhodčí

Fernández – Cabaňero, Huerga

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu (Madrid)

Návštěva

63.504 diváků

"Bílý balet" přitom nezačal dobře. Ve 23. minutě přihrál Pérez skrz vápno Adriánovi, který zakončil do odkryté branky. Pak už ale úřadovali domácí, kteří do poločasu skóre otočili. Po Marcelových přihrávkách se trefili Nacho a Bale.

Druhý jmenovaný po změně stran hlavou zužitkoval Kroosův centr a zvýšil na 3:1. Poté úřadující mistr rozjel kanonádu. Nejprve přesně zakončil Modrič, kterému patičkou přiklepl míč Ronaldo. Právě portugalská hvězda následně dvěma trefami ukončila ligový gólový půst a na konečných 7:1 upravil dvě minuty před koncem Nacho.

Real Madrid - Deportivo: Ronaldo dostal kopačkou do obličeje a tekla krev. Tvář si kontroloval v telefonu
Video se připravuje ...

Real Madrid - Deportivo: 6:1! CR7 přidal druhý gól po centru střídajícího Vázqueze
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 10. José

Hosté: 21. Aspas, 75. Gómez

Sestavy

Domácí: Rulli – Odriozola Arzallus, D. Llorente, Navas, Rodrigues – Prieto (82. Agirretxe), Zubeldia, Illarramendi – Canales (61. Oyarzabal), José, Juanmi (69. Januzaj).

Hosté: Blanco – Mallo, Roncaglia, Sergi Gómez, J. Castro – Jozabed (67. Radoja), Lobotka, Wass – Aspas, Gómez (88. Cabral), Sisto (78. Portela).

Náhradníci

Domácí: Januzaj, Agirretxe, Toño, Elustondo, Oyarzabal, de la Bella, Guridi

Hosté: Álvarez, Fontàs, Radoja, Mazáň, Mor, Cabral, Portela

Karty

Domácí: Zubeldia

Hosté: Jozabed, Lobotka

Rozhodčí

Mateu – Cebrián, Álvarez

Stadion

Estadio Municipal de Anoeta, Donostia-San Sebastián

Návštěva

19 081 diváků

SESTŘIH LA LIGY: Real Sociedad - Celta Vigo 1:2
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 34. Griezmann

Hosté: 73. Portugués

Sestavy

Domácí: Oblak – Lucas Hernández, Savić, J. Giménez, Vrsaljko (80. Vitolo) – Ferreira-Carrasco, Saúl Ñíguez (C), Partey, Á. Correa – Griezmann (70. Koke), D. Costa (61. Gameiro).

Hosté: Bono (46. Iraizoz) – Ramalho, Espinosa, Juanpe – Aday, Pons, Granell (C) (83. Timor), Mojica – Portugués, B. García – Olunga.

Náhradníci

Domácí: Moyà, Juanfran, Koke, Gabi, Vitolo, Gameiro, Torres

Hosté: Iraizoz, Kayode, Luiz, Maffeo, Muniesa, Planas, Timor

Karty

Domácí: Partey, Vrsaljko, J. Giménez, Oblak

Hosté: Juanpe, Aday, Espinosa

Rozhodčí

De Burgos – Díaz, Núñez

Stadion

Estadio Wanda Metropolitano, Madrid

V Madridu se favorit se ujal vedení ve 34. minutě. Diego Costa se podílel na gólu v pátém soutěžním zápase za sebou, když hlavou připravil pozici pro Griezmanna, jenž uklidil míč do prázdné branky.

V 73. minutě ale vyrovnal útočník Portu, který využil nepovedeného odkopu a střelou z malého vápna nedal Oblakovi šanci. Girona v této ligové sezoně vstřelila Atléticu tři góly z celkových devíti, které svěřenci Diega Simeoneho inkasovali.

SESTŘIH LA LIGY: Atlético Madrid - Girona 1:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 15. F. Vázquez, 34. Sarabia, 90. Muriel

Sestavy

Domácí: Diego López – Javi López (C) (63. Navarro), Ó. Duarte, Hermoso, Vilà – David López, Fuego (46. V. Sánchez), Darder – Baptistão, G. Moreno, Melendo (46. Sergio García).

Hosté: S. Rico – Corchia, Mercado, Lenglet, Escudero (C) – Banega (86. Nolito), N'Zonzi, Sarabia – Correa (79. Geis), Muriel, F. Vázquez (65. Navas).

Náhradníci

Domácí: López, Navarro, Sánchez, Naldo, García, Roca, Granero

Hosté: Carole, Geis, Soria, Pizarro, Navas, Ben Yedder, Nolito

Karty

Domácí: Fuego, Baptistão, Javi López, V. Sánchez

Hosté: Mercado, Escudero

Rozhodčí

Undiano – Alonso, Prieto

Stadion

RCDE Stadium (Barcelona)

Sevillu nasměroval k 1000. ligovému vítězství v 15. minutě z dorážky Vázquez. Před pauzou zvýšil po individuální akci Sarabia a v 90. minutě uzavřel na 3:0 Muriel.

Andaluský celek navázal na pohárové vítězství na hřišti Atlética Madrid a po pěti zápasech získal v lize tři body. Zároveň se bodově dotáhl na čtvrtý Real Madrid, který má ale dva zápasy k dobru. Espaňol je na 14. pozici.

SESTŘIH LA LIGY: Espanyol - Sevilla 0:3
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 20. Viera, 53. Calleri

Hosté: 5. S. Mina

Sestavy

Domácí: Chichizola – Navarro, Lemos (46. Simón), Gálvez, D. Castellano – Tana, Peňalba (80. J. Castellano), Viera (C) – Toledo, Calleri, Jairo (76. Halilović).

Hosté: Neto – Montoya, Gabriel, Vezo, Lato – Nemanja Maksimović, Coquelin, Kondogbia, Gil (58. Guedes) – S. Mina (74. Zaza), Rodrigo (C) (68. Vietto).

Náhradníci

Domácí: Lizoain, García, Simón, Halilović, Gómez, Castellano, Expósito

Hosté: Doménech, Vidal, Garay, Guedes, Pereira, Vietto, Zaza

Karty

Domácí: Jairo, Halilović

Hosté: Lato, Vezo, Gabriel, Gabriel, Montoya, Neto, Zaza, Vezo, Coquelin

Rozhodčí

Munuera – Baena, Alcoba

Stadion

Estadio de Gran Canaria

Zaváhání Atlética nevyužili k posunu na druhou příčku fotbalisté Valencie, přestože v Las Palmas brzy vedli po gólu Miny. Ještě v prvním poločase ale dokázal vyrovnat Viera, pro kterého to byl pátý gól v šesti zápasech proti Valencii.

Klíčový okamžik zápasu přišel v 52. minutě. Hostující Gabriel zahrál v pokutovém území rukou a sudí nařídil proti jeho týmu pokutový kop. Valencijský stoper si navíc za protesty vysloužil druhou žlutou kartu a musel ze hřiště. Penaltu s přehledem proměnil Calleri a zařídil Las Palmas první ligovou výhru po pěti zápasech. V závěru navíc hosté dohrávali po vyloučení Veza o devíti.

SESTŘIH LA LIGY: Las Palmas - Valencia 2:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 26. Trigueros, 50. Čeryšev

Hosté: 90+3. Martí

Sestavy

Domácí: Asenjo – M. Gaspar (C), Bonera, Álvaro González, J. Costa – Castillejo (74. R. Martínez), Hernández, Trigueros – Fornals (87. Guerra) – Ünal, Čeryšev (66. Raba).

Hosté: Olazábal – Coke, Suárez Pier, Postigo, Luna – Lerma – Jason (65. Martí), Lukić (54. Ivi), Doukouré (75. Campaña), Morales – E. Boateng.

Náhradníci

Domácí: Barbosa, Guerra, Marín, Martínez, Raba, Ruiz, Rukavina

Hosté: Bardi, Campaña, López, Chema, Ivi, Martí

Karty

Domácí: J. Costa

Hosté: Lukić, Postigo

Rozhodčí

Stadion

Hráči Villarealu nastřelili hned čtyřikrát v zápase tyč, přesto si s Levante na svém hřišti poradili. První gól vsítil z penalty Trigueros, na rozdíl dvou branek zvyšoval po změně stran Čeryšev. Hosté snížili až v nastaveném čase, kdy proměnil pokutový kop Roger.

"Žlutá ponorka" získala z posledních čtyř zápasů deset bodů. Levante čeká na ligovou výhru už osm zápasů a propadá se tabulkou, momentálně je pouze dva body nad sestupovým pásmem.

SESTŘIH LA LIGY: Villarreal - Levante 2:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 21. J. Molina, 74. Á. Rodríguez

Hosté: 13. I. Williams, 48. Raúl García

Sestavy

Domácí: E. Martínez – Damián Suárez (46. Molinero), Dakonam, Cala, Antunes – Bergara, Arambarri – Portillo, Šibasaki (56. Á. Rodríguez), Ndiaye (64. Pacheco) – J. Molina (C).

Hosté: Herrerín – Lekue, Núñez, Laporte, Saborit – M. Rico, Iturraspe – I. Williams, Raúl García (68. Aduriz), Susaeta (C) (61. Etxebarria) – Merino (88. I. Córdoba).

Náhradníci

Domácí: Manojlović, González, Molinero, Mora, Fajr, Rodríguez, Pacheco

Hosté: Simón, Bóveda, Etxeita, Etxebarria, Vesga, Córdoba, Aduriz

Karty

Domácí: Ndiaye, Molinero, J. Molina, Dakonam, Arambarri

Hosté: Núñez

Rozhodčí

J. Gil – Á. Nevado, J. Martínez

Stadion

Coliseum Alfonso Pérez (Getafe).

Návštěva

11457 diváků

SESTŘIH LA LIGY: Getafe - Bilbao 2:2
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 46. Munir, 52. Pedraza

Hosté: 75. Gabriel, 90. Zaldúa

Sestavy

Domácí: Pacheco (C) – Martín, Ely, Laguardia, Alexis – I. Gómez, Pina, D. Torres, Pedraza – Guidetti (78. Sobrino), Munir (89. Maripán).

Hosté: Cuéllar – Zaldúa, Mantovani (C), Siovas (85. Guerrero), Carnero García – R. Pérez – El Zhar, Gabriel, Eraso (62. N. Amrabat), Omar (66. Brašanac) – Beauvue.

Náhradníci

Domácí: Sivera, Maripán, Sobrino, Diéguez, Wakaso, Medrán, Demirović

Hosté: Tito, Bustinza, Guerrero, Champagne, Brašanac, Rico, Amrabat

Karty

Domácí: Ely, Ely, Pina

Hosté: Eraso, Mantovani, N. Amrabat

Rozhodčí

Trujillo – Martínez, Ezcuela

Stadion

Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz)

Návštěva

19 637 diváků

SESTŘIH LA LIGY: Alavés - Leganés 2:2
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 76. Kike García

Hosté: 16. En-Nesyri

Sestavy

Domácí: Dmitrović – Capa, P. Oliveira (51. Ramis), Arbilla, Ángel – Alejo (56. Orellana), Jordán, Dani García (C), Inuj (72. Bébé) – Charles, Kike García.

Hosté: Roberto – Rosales, L. Hernández, Miquel, Ricca – Iturra – Recio (C) (84. Kuzmanović), Adrián González – Keko, En-Nesyri (60. Bastón), Castro (80. Mula).

Náhradníci

Domácí: Riesgo, Escalante, Orellana, Peña, Ramis, Diop, Bébé

Hosté: Prieto, Bastón, Bueno, González, Kuzmanović, Mula, Añor

Karty

Domácí: Orellana

Hosté: Ricca, Kuzmanović, Kuzmanović

Rozhodčí

Medié – Fernández, García

Stadion

Estadio Municipal de Ipurúa, Eibar

Návštěva

4 520 diváků

SESTŘIH LA LIGY: Eibar - Málaga 1:1
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Barcelona 38 28 9 1 99:29 93
2. Atlético 38 23 10 5 58:22 79
3. Real 38 22 10 6 94:44 76
4. Valencia 38 22 7 9 65:38 73
5. Villarreal 38 18 7 13 57:50 61
6. Real Betis 38 18 6 14 60:61 60
7. Sevilla 38 17 7 14 49:58 58
8. Getafe 38 15 10 13 42:33 55
9. Eibar 38 14 9 15 44:50 51
10. Girona 38 14 9 15 50:59 51
11. Real Sociedad 38 14 7 17 66:59 49
12. Celta Vigo 38 13 10 15 59:60 49
13. Espanyol 38 12 13 13 36:42 49
14. D. Alavés 38 15 2 21 40:50 47
15. Levante 38 11 13 14 44:58 46
16. Bilbao 38 10 13 15 41:49 43
17. CD Leganés 38 12 7 19 34:51 43
18. La Coruňa 38 6 11 21 38:76 29
19. Las Palmas 38 5 7 26 24:74 22
20. Málaga 38 5 5 28 24:61 20

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud