22. ledna 2018 • 14:10

Jak chutná La Liga naživo? Messi na dosah, prohlídka stadionu i setkání s legendou

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě hodiny před zápasem sledujete takřka z první ruky Lionela Messiho s Luisem Suárezem, jak kráčí do útrob stadionu Anoeta. Přibližně půl hodiny před výkopem si všímáte, jak si latinskoamerické duo kope při rozcvičce jen pár metrů od vás. O další hodinu později už jste svědky, jak právě tito dva rozeberou domácí Real Sociedad na kusy. Nestává se často, abyste mohli zmapovat poslední okamžiky nejobletovanějších hráčů Barcelony v těsném závěsu. Normální smrtelník běžně nemá šanci. Od toho je tu však La Liga Experience – projekt, ve kterém se i z obyčejných fanoušků stávají hlavní hvězdy večera a který českým příznivcům přinesla soutěž DIGI TV.



La Liga Experience – jinými slovy ochutnej nejvyšší španělskou soutěž naživo. Co k tomu bylo potřeba? Stačilo úspěšně vyplnit kvíz v soutěži DIGI TV a pak jen věřit, že se na vás usměje štěstí. Petr Jiříček z Orlové jej měl. A tak se svým bratrem vyrazili v lednu na čtyři dny do San Sebastianu.

Co je čekalo? Od začátku o ně bylo postaráno jako o rockové hvězdy. Ubytování v luxusním hotelu, prvotřídní servis, představení historických objektů baskického města a místních kulinářských specialit. Primárně je však zajímal fotbal! A tak den před zápasem prozkoumali klubové muzeum a stadion Anoeta, na kterém o den později zářili již zmínění Messi a Suárez .

Právě na stadionu přichází první nečekané překvapení – v šatnách, kde se běžně připravují domácí borci a jejich dresy už jsou nachystány na šlágr s Barcelonou, visí kromě jejich jmenovek i trikoty všech výherců v soutěži La Liga Experience. „Navíc s podpisy všech domácích hráčů. Opravdu neskutečný zážitek,“ říká nadšeně Petr.

 

To však ještě netuší, že jej čeká spousta dalších zážitků. V den zápasu vyrazí skupina do restaurace poblíž stadionu, kde sídlí oficiální fanklub Realu Sociedad. Pohostinnost a přátelský přístup není místním cizí. Výherci nasávají tu správnou atmosféru, než večer vyrazí fandit na Anoetu. Pokřik „Aupa Real (Real, do toho)“ nesmí ve výbavě každého domácího příznivce chybět. Učí se ho tu už malé děti.

Těsně před odjezdem čeká na Petra a spol. další nečekané překvapení – oficiální dresy Barcelony a opět se jmenovkami všech výherců. To jen kdyby měl někdo večer v plánu držet palce Messimu a spol.

 

Na stadion se odjíždí se značným předstihem. Nikdo totiž nechce zmeškat tradiční příjezd obou klubů. Jako první dorazí domácí. Největší pozornost se však upírá k hostům. Z autobusu pomalu vykukují Andrés Iniesta , Gerard Piqué, Ivan Rakitič…a jako poslední, jak jinak než spolu, kráčí Lionel Messi s Luisem Suárezem.

Tím však předzápasový program pro skupinku La Liga Experience nekončí. Ve VIP prostorách na ni čeká domácí legenda Roberto López Ufarte, který v dresu Txuri-Urdinak odehrál 361 zápasů a vstřelil přes 100 gólů.

Pak už vše směřuje k samotnému zápasu. Výherci míří přímo na hrací plochu, aby sledovali protažení Realu a Barcelony jen pár metrů od hráčů. Nadšení jim přitom nezkazí ani silný liják.

Výherce soutěže La Liga Experience Petr Jiříček
Výherce soutěže La Liga Experience Petr Jiříček

Utkání začíná lépe pro domácí. V poločase vede Real Sociedad, trochu překvapivě, nad lídrem 2:1. Ve druhém dějství však Messi a spol. zvyšují obrátky a rozjíždí velkolepý obrat. Dva góly vstřelí Suárez, Messi přidá symbolickou tečku výstavním přímým kopem.

Domácí odchází ze hřiště poraženi, ale důvod ke smutku rozhodně mít nemusí. Jejich tým svedl s Blaugranas statečnou bitvu. Smutní nejsou ani samotní výherci, ačkoliv se jim výlet s La Ligou krátí. Je pozdě v noci, ale všichni mají v hlavách povedené trefy Sociedadu a parádní obrat Barcy.

V pondělí brzy ráno už je La Liga Experience definitivně u konce. Výherci z Česka, Slovenska, Turecka a Běloruska se vrací domů. Za sebou však mají zážitek, který žádná jiná soutěž nenabídne. Nakoukli přímo do kuchyně La Ligy a poznali, jak se připravuje ten nejlepší fotbal v Evropě.

LA LIGA EXPERIENCE
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud