22. ledna 2018 • 14:36

Do Španělska po dohodě svazů míří hráči ze Saúdské Arábie. Propagují fotbal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned devět fotbalistů ze Saúdské Arábie míří do španělské první a druhé ligy na hostování do konce sezony. Fotbalové asociace obou zemí se dohodly na spolupráci, která by měla pomoci rozvíjet saúdskoarabský fotbal poté, co poprvé od roku 2006 postoupil jeho národní tým na mistrovství světa.



S angažováním saúdskoarabských reprezentantů souhlasily Villarreal, Leganes, Levante, Gijón, Numancia, Vallecano a Valladolid. Jde o další rozšíření spolupráce mezi oběma zeměmi, která byla uzavřena loni v říjnu.

"Šestiměsíční hostování pomůže hráčům k dalšímu rozvoji schopností. Transferům předcházel skauting, který odhalil ty největší talenty ze Saúdské Arábie," stojí v prohlášení.

Villarreal angažoval šestadvacetiletého krajního záložníka Salima ad Dausárího a dvacetiletého Džabira Mustafu, Leganes pak sedmadvacetiletého záložníka Džahiu aš-Šehrího, Levante třiadvacetileté křídlo Fahada Muwallada. Abdulmajíd as-Sulajhim jde do Vallecana, Núh Musa míří do Valladolidu a Ali an-Nemer do Numancie.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud