25. ledna 2018 • 09:20

Real ponížil v poháru outsider. Jde mi o místo, řekl Zidane po vyřazení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už nemůže být hůř... Nebo může? Fotbalisté Realu Madrid ve Španělském poháru skončili už ve čtvrtfinále. Ve středu v domácí odvetě nečekaně prohráli 1:2 s Leganés a navzdory úvodnímu vítězství 1:0 vypadli. Bílý balet tak prohloubil krizi v probíhající sezoně, ve které je v lize až čtvrtý s odstupem 19 bodů na vedoucí Barcelonu.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Vyřazení s třináctým týmem nejvyšší soutěže, které má v La Lize vůbec nejnižší rozpočet, přišlo čtyři dny po vysoké výhře 7:1 nad La Coruňou, která dala fanouškům naději, že by Bílý balet našel ztracenou formu. Místo toho ale přišel další šok a hráče po prohře s Leganés provázel do kabin ohlušující pískot.

"Naprosto jsme selhali a odpovědnost za to nesu já," prohlásil trenér Realu Zinédine Zidane , který nechal řadu hráčů základní sestavy včetně Cristiana Ronalda odpočívat. "Ale nelituji toho, někteří to potřebovali. Na papíře to byl pořád silný tým, ale v první půli jsme propadli," dodal.

Domácí prohrávali od 31. minuty po gólu Javiera Erasa, ale po přestávce se zlepšili a Karim Benzema vyrovnal. Nerozhodné skóre však vydrželo pouhých osm minut. Leganés, které se ve čtvrtfinále poháru představilo poprvé v 89leté historii klubu, zajistil postup Gabriel Pires.

Zidane, jehož tým vyhrál jediný ze čtyř posledních domácích zápasů, po vyřazení tuší, že pokud se výsledky výrazně nezlepší, bude hrát v blížícím se osmifinále Ligy mistrů s Paris St. Germain o místo. "Je to naprosto jasné. Já nesu odpovědnost a dneska jsem udělal spoustu chyb. Jsem proto naštvaný víc na sebe než na hráče. Musím se tomu postavit čelem a najít řešení. Musím bojovat a snažit se pracovat na zlepšení. Víc dělat nemůžu," prohlásil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud