25. ledna 2018 • 09:20

Real ponížil v poháru outsider. Jde mi o místo, řekl Zidane po vyřazení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už nemůže být hůř... Nebo může? Fotbalisté Realu Madrid ve Španělském poháru skončili už ve čtvrtfinále. Ve středu v domácí odvetě nečekaně prohráli 1:2 s Leganés a navzdory úvodnímu vítězství 1:0 vypadli. Bílý balet tak prohloubil krizi v probíhající sezoně, ve které je v lize až čtvrtý s odstupem 19 bodů na vedoucí Barcelonu.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Vyřazení s třináctým týmem nejvyšší soutěže, které má v La Lize vůbec nejnižší rozpočet, přišlo čtyři dny po vysoké výhře 7:1 nad La Coruňou, která dala fanouškům naději, že by Bílý balet našel ztracenou formu. Místo toho ale přišel další šok a hráče po prohře s Leganés provázel do kabin ohlušující pískot.

"Naprosto jsme selhali a odpovědnost za to nesu já," prohlásil trenér Realu Zinédine Zidane , který nechal řadu hráčů základní sestavy včetně Cristiana Ronalda odpočívat. "Ale nelituji toho, někteří to potřebovali. Na papíře to byl pořád silný tým, ale v první půli jsme propadli," dodal.

Domácí prohrávali od 31. minuty po gólu Javiera Erasa, ale po přestávce se zlepšili a Karim Benzema vyrovnal. Nerozhodné skóre však vydrželo pouhých osm minut. Leganés, které se ve čtvrtfinále poháru představilo poprvé v 89leté historii klubu, zajistil postup Gabriel Pires.

Zidane, jehož tým vyhrál jediný ze čtyř posledních domácích zápasů, po vyřazení tuší, že pokud se výsledky výrazně nezlepší, bude hrát v blížícím se osmifinále Ligy mistrů s Paris St. Germain o místo. "Je to naprosto jasné. Já nesu odpovědnost a dneska jsem udělal spoustu chyb. Jsem proto naštvaný víc na sebe než na hráče. Musím se tomu postavit čelem a najít řešení. Musím bojovat a snažit se pracovat na zlepšení. Víc dělat nemůžu," prohlásil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud