26. ledna 2018 • 12:15

Coutinho poprvé za Barcelonu! Střídal kapitána, chválili ho i spoluhráči

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tohle v Barceloně čekali. Philippe Coutinho, nejdražší zimní transfer za čtyři miliardy korun, se dočkal premiéry ve vysněném klubu! Ve čtvrtečním pohárovém zápase s Espaňolem (2:0) naskočila posila z Liverpoolu na posledních 22 minut místo kapitána Andrése Iniestu. "Byl to pro mě speciální večer," zářil 25letý záložník.



Končila 68. minuta. Téměř 80 tisíc fanoušků, kteří na Nou Campu sledovali barcelonské derby s Espaňolem, povstali. Rekordní posila Barcelony se obejmula s kapitánem Andrésem Iniestou a za ohromujícího aplausu vyběhla na plac. Po vyléčení zranění stehenního svalu vůbec poprvé v novém dresu.

"Na tohle nikdy nezapomenu. Všichni hráči i fanoušci mě skvěle přivítali, to mi hodně pomohlo," vyprávěl šťastný hráč v pozápasovém rozhovoru pro klubovou televizi.

Coutinho na hřišti nic velikého nestihl. Barcelona v závěru hlídala náskok 2:0, který favoritovi zajišťoval postup do semifinále Španělského poháru (první utkání prohrála Barcelona 0:1). Domácí tým i s Coutinhem na trávníku hlavní úkol díky gólům Messiho a Suáreze splnil a o to větší panovala po zápase spokojenost.

"Byl jsem trošku nervózní a napjatý, po chvíli jsem si ale zvykl na tempo hry a uklidnil se," popsal Coutinho své první chvíle na trávníku v dresu katalánského obra.

Záložník Philippe Coutinho ve svém prvním utkání za Barcelonu v poháru s Espaňolem
Záložník Philippe Coutinho ve svém prvním utkání za Barcelonu v poháru s Espaňolem

"Na konec jsme vyhráli a postoupili, to je ta nejdůležitější věc. Bylo to těžké utkání, přesně, jak jsme očekávali. Snažili se nás dostat protiútoky, ale my jsme od první minuty kontrolovali hru a zasloužili si vítězství," zhodnotil povedený zápas nejdražší fotbalista v historii Barcelony.

Coutinho si v zimě vydupal přestup z Liverpoolu, který ho dlouho odmítal pustit. Teď si vedle Messiho, Suáreze a dalších plní svůj sen. Má být hráčem, který potáhne mužstvo v následující dekádě.

"Hodně si od něj slibujeme, víme, že nám pomůže," pravil po utkání trenér Ernesto Valverde. "Vytvářel šance, dostával se do nebezpečných pozic. Nebyl to jednoduchý zápas, ale on zahrál dobře a jsem s jeho debutem moc spokojený," ocenil kouč.

Šikovného brazilského technika chválili i jeho noví spoluhráči. "Coutinho má pro Barcelonu ten správný styl, je to hráč, který je v mnohém podobný Andrési Iniestovi," prohlásil stoper Gerard Piqué.

Právě Iniestu při svém debutu střídal. Šlo trochu o symbolickou záležitost - Coutinho má být tím, kdo v nadcházejících letech 33letou tvář klubu a tvůrce hry nahradí. "Je to výborný hráč, skvěle do týmu zapadl," dodal krajní obránce Jordi Alba.

SESTŘIH LA LIGY: Real Sociedad - Barcelona 2:4. Skvělý obrat! Messi vymetl šibenici z přímáku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud