Jakub Dvořák
29. ledna 2018 • 11:30

Pomohli sudí Barceloně? Messiho gól neměl platit, Alavés chtěl penaltu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohli se postarat o senzaci kola, ale nebylo jim to umožněno. Fotbalisté Deportiva Alavés sahali v nedělním utkání na půdě Barcelony po bodovém zisku, jejich naděje však zhasl šest minut před koncem Lionel Messi z přímého kopu. Standardní situace, která rozhodla o výhře domácích, však neměla být, předcházel ji neodmávaný ofsajd. Aby toho nebylo málo, cítí se hosté ukřivděni poté, co sudí Iglesias Villanueva nenařídil pokutový kop za ruku Umtitiho v pokutovém území v 88. minutě.



Sedmnáctý celek La Ligy se toho na Nou Campu nebál a šlápl do lídra soutěže, který měl poprvé v základní sestavě posilu z Liverpoolu Philippeho Coutinha, od prvních minut. Odměnou byla branka pro Johna Guidettiho.

Barcelona se dlouho nedokázala vzchopit a výsledek zápasu začala lámat na svoji stranu, i díky výborně chytajícímu brankáři Pachecovi, až v závěrečných minutách. Vyrovnání Luise Suáreze po centru Andrése Iniesty bylo ještě v pořádku, ale rozhodující trefa Lionela Messiho už však platit neměla.

Barcelona - Deportivo Alavés: 2:1! Geniální Messi rozhodl zápas z přímého kopu
Video se připravuje ...

Přímý kop, který argentinský fotbalista zakroutil do horního rohu branky, byl nařízen po ofsajdovém postavení útočníka Paca Alcácera. Sudí jej však přehlédli a odpískali až následný faul, který vedl k vítěznému gólu.

Alavés i přes nepříznivý závěr zápasu zabral a vzchopil se na ještě několik akcí. Po té z 88. minuty se hostující hráči dožadovali nařízení penalty, jelikož střelu Munira zastavil stoper Umtiti rukou.

Barcelona - Deportivo Alaves: Ruka ve vápně Barcelony! Hosté chtěli penaltu, sudí ji odmítl
Video se připravuje ...

Někdejší rozhodčí Iturralde González však pro deník AS uvedl, že rozhodnutí sudího bylo správné. „Ruku měl dole a v přirozené pozici. Navíc Munir pálil z krátké vzdálenosti, tudíž neměl šanci zareagovat a dát ruku pryč,“ cituje web španělského deníku bývalého arbitra.

Nicméně tento moment oživil ve Španělsku pochybnosti nad tím, že sudí katalánský velkoklub v mnoha případech chrání.

Za poslední dva roky bylo v La Lize nařízeno 219 pokutových kopů a ani jeden nebyl proti Messimu a spol. Celkem tato bilance činí už 74 zápasů v řadě. Poslední „desítku“ proti zahrávala 14. února 2016 Celta Vigo při prohře 1:6. Exekutorem byl tehdy John Guidetti, který shodou okolností otevřel skóre v neděli.

Naopak ve prospěch aktuálního lídra španělské ligy bylo odpískáno 32 penalt.

VIDEO: Ofsajdové postavení Alcácera před druhým gólem Barcelony

SESTŘIH LA LIGY: Barcelona - Alaves 2:1. Messi rozhodl z přímého kopu
Video se připravuje ...

Lionel Messi rozhodl o výhře Barcelony povedeným přímým kopem
Lionel Messi rozhodl o výhře Barcelony povedeným přímým kopem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud