Jakub Dvořák
7. února 2018 • 04:45

Nepřítel Espaňolu! Piqué naštval rivala gestem i vyhnáním z Barcelony

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělsko řeší skandál. A ne ledajaký. Obránce Barcelony Gerard Piqué je ve sporu s fanoušky městského rivala Espaňolu. Po nedělním ligovém zápase (1:1) vzájemná nevraživost vystoupala na maximální hodnoty. Stačilo, aby Piqué při oslavě vyrovnávací branky udělal gesto, které měl domácí stadion utišit. Když po utkání navíc oprášil starý výrok: "Espaňol nepatří do Barcelony a není to tedy městský rival,“ bylo o pozdvižení postaráno.



Leden 2016,  Espaňol vs Barcelona - „ Shakira je nás všech,“ hlásá transparent domácích fanoušků, který je adresován zpěvaččině příteli a obránci konkurenční Barcelony.

Leden 2018, Barcelona vs Espaňol - „Zápasy s Espaňolem de Cornella nejsou jednoduché a vždy nás stojí dost sil...," říká Gerard Piqué.

Že vám v jeho prohlášení něco nedává smysl? Ano, Espaňol Barcelona se opravdu nepřejmenoval. To jen 31letý fotbalista svým rejpravým prohlášením vystrnadil klub z Barcelony, jelikož sídlí na předměstí zvaném Cornella. Dle jeho vyjádření nepatří Espaňol do katalánské metropole, není ani městský rival FCB, nemůže se chlubit velkou historií a k tomu všemu má ještě čínské majitele.

Jeho prohlášení vzbudilo ve Španělsku ohromné pozdvižení. Klub si stěžoval, že obránce zneuctil jeho jméno a požadoval trest.

Vše musel dokonce žehlit trenér Barcelony Ernesto Valverde, který na tiskové konferenci uvedl, že se opravdu jedná o Espaňol Barcelona. Piqué si však dál stál za svým a vzájemná nevraživost pokračovala i první únorovou neděli, kdy bylo barcelonské derby v plánu v rámci La Ligy.

Domácí se ujali v 66. minutě vedení a směřovali za prvním ligovým triumfem v derby po devíti letech. O dvacet minut později však přesnou hlavičkou vyrovnal právě Piqué. Neovládl se a při oslavě vstřelené branky si dal prst před pusu a snažil se utišit domácí fanoušky. Ti mu vše okamžitě vrátili bučením a sprškou nadávek.

Espanyol – Barcelona: Vyrovnáno! Messi našel uvnitř šestnáctky Piquého a ten zařídil Barceloně bod
Video se připravuje ...

Po zápase pak své chování vysvětlil tím, že šlo o pomstu za to, jak se k němu někteří příznivci Espaňolu chovají.

„Jestli se něco změnilo? Ne, stále jsou z Cornelly, jak jsem už předtím uvedl. Jejich drzost a nedostatek respektu mě nutí k tomu, abych nevzal svoje tvrzení zpátky,“ prohlásil Piqué. „Proč jsem umlčel stadion? Nezastírám, že jsem to dělat neměl, ale jsme taky jen lidé a reagujeme na určité věci. Co si oni dovolili, už bylo přes limit. Jestliže lidé na vysokých pozicích nezačnou určité věci řešit, nebudu mlčet.“

Zároveň poukázal na fakt, že Espaňol má čínské majitele a ti urážky jeho rodiny nehodlají nijak řešit. Vedení klubu se však proti takovému nařčení v úterý ohradilo a uvedlo, že fanoušci, kteří transparent na stadion pronesli, byli potrestáni.

Proti Piquému se však ohradil i samotný prezident španělské ligy Javier Tebas. „Do chvíle, než vstřelil gól a předvedl to gesto, tak žádné urážky vůči němu slyšet nebyly,“ uvedl. „Vše začalo v okamžik, kdy se snažil provokovat svým utišujícím gestem. Patřím k lidem, kteří nemají rádi, když fanoušci uráží hráče soupeře, ale nesmí jim být dávána záminka,“ dodal.

O tom, zda bude Piqué za své nesportovní chování potrestán, rozhodne podle Tebase disciplinární komise.

SESTŘIH LA LIGY: Espanyol - FC Barcelona 1:1. Favorit ztratil na podmáčeném terénu
Video se připravuje ...

Gerard Piqué pobouřil fanoušky Espaňolu Barcelona
Gerard Piqué pobouřil fanoušky Espaňolu Barcelona

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud