9. února 2018 • 10:54

Coutinho poprvé skóroval za Barcelonu. Gólem pomohl k postupu do finále poháru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony popáté za sebou postoupili do finále Španělského poháru, kde se utkají se Sevillou. V semifinále vyřadili Valencii, kterou po úvodní výhře 1:0 porazili i v odvetě 2:0. Svým prvním gólem po přestupu z Liverpoolu se o to zasloužil Philippe Coutinho. Druhou trefu přidal Ivan Rakitič.



Valencie neproměnila své šance, naopak v 50. minutě utekl po levé straně Luis Suárez , poslal přízemní centr na zadní tyč, kde se ve skluzu prosadil Coutinho a rozhodl o postupu. Suárez brazilskému záložníkovi asistoval u prvního gólu i v předchozím společném působišti Liverpoolu.

Pro Coutinha to byl čtvrtý start od ledna, kdy se stal nejdražší posilou v historii Barcelony. "Je to pro mě výjimečný moment. Čekal jsem na první gól a konečně ho mám. Navíc to pomohlo k postupu do finále," řekl Coutinho, který do hry zasáhl jen čtyři minuty před svým gólem. "Od všech jsem slyšel, že můžeme být jako první v historii popáté za sebou ve finále. Je to velký úspěch," dodal fotbalista, za kterého Barcelona zaplatila 160 milionů eur (přes čtyři miliardy korun).

Španělský fotbalový pohár - semifinále, odveta:

Valencie - Barcelona 0:2 (první zápas 0:1)
Branky: 49. Coutinho, 82. Rakitič

Barcelona se ve finále utká 21. dubna se Sevillou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud