5. března 2018 • 13:48

Simeone se zasnil: Kdyby hrál Messi za Atlétiko, šlágr by dopadl jinak

Autor: tko
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony dokázali ve šlágru 27. kola La Ligy na domácím hřišti porazit Atlético Madrid 1:0 a v čele soutěže před soupeřem navýšili náskok na osm bodů. Výrazný podíl na tom měl Lionel Messi, který po přímém kopu vstřelil jediný gól zápasu. Jako rozhodující prvek utkání označil argentinskou hvězdu i trenér Atlétika Diego Simeone.



V 26. minutě se k přímému kopu postavil Lionel Messi a za chvíli mohli fanoušci domácích propuknout v jásot. Argentinský kanonýr totiž přesnou ranou poslal míč za záda Oblaka, který nedokázal míč vytěsnit.

Trenér hostujícího celku Simeone po zápase litoval nevýrazného prvního poločasu a zároveň pochválil taktickou vyspělost soupeře. Jako hlavní příčinu těsné porážky však viděl Lionela Messiho. "Kdyby oblékal dres Atlétika, vyhráli bychom 1:0," prohlásil. "Messi je speciální hráč, on tvořil ten rozdíl."

Jeho protějšek Ernesto Valverde byl pochopitelně s výsledkem spokojenější. "Není stejné mít náskok dva body nebo osm. Není to samozřejmě definitivní, ale udělali jsme krok. Uvidíme, co přinese budoucnost."

SESTŘIH LA LIGY: FC Barcelona - Atlético Madrid 1:0. Krok k titulu, rozhodl Messi
Video se připravuje ...

O důležité výhře na pozápasové tiskové konferenci podobně mluvil i levý obránce Barcelony Jordi Alba. "Není to drtivé vítězství, ale je významné pro ligovou tabulku."

Jen slova chvály měl i pro svého hvězdného spoluhráče. "Messi je Barcelona, je to smůla pro Atlético i všechny ostatní týmy, že nejsou Barcelona. Simeone neřekl nic nového, Messi je nejlepší, ale musíme ocenit výkon týmu. Messi vyhrává zápasy, ale bez práce ostatních by toho nebyl schopen."

Kritický k vedení soutěže byl i přes výhru Sergio Busquets. "Dominovali jsme zápasu, dokud nás nás nezmohla únava." Tím připomněl, že jeho tým měl po náročné cestě z Kanárských ostrovů, kde hrál ve čtvrtek proti Las Palmas (1:1), o den méně na přípravu než soupeř. "Nechci se vymlouvat, ale když vyhrajete, můžete takové věci říci. Chceme tyto věci zlepšit."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud