Jakub Dvořák
19. března 2018 • 14:20

Ronaldo září. Messiho nahání kvůli sázce v šatně, v roce 2018 je nejlepší

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělská liga dostává nový rozměr. O titulu Barcelony je už devět kol před koncem téměř rozhodnuto. Fanoušci teď ale víc řeší, kdo se stane nejlepším střelcem La Ligy. V průběhu roku 2018 se totiž do boje vrátil ve velkém stylu Cristiano Ronaldo a šlape Messimu na paty. V neděli doma Real přestřílel Gironu 6:3 a portugalská hvězda se podílela čtyřmi góly a asistencí.



Muž, který nemá konec. Hranice pro něj neexistují. Tak o Ronaldovi po čtyřgólovém večeru referují španělská média. V roce 2018 dosáhl 33letý střelec už 18 zásahů. V TOP 5 evropských ligách nenajdete fotbalistu, který by jich měl letos víc.

NEJ střelci La Ligy
1. Messi (28 zápasů) 25 gólů
2. Ronaldo (23) 22
3. Suárez (25) 21
4. Griezmann (26),
4. Stuani (24)
17
5. Aspas (28) 16

Jeho skvělý výkon proti Gironě jej zároveň vynesl i v tabulce střelců La Ligy. Žebříčku i nadále vévodí Lionel Messi (25 branek), ale Ronaldovi (22) se podařilo odstřihnout jeho spoluhráče Luise Suáreze (21).

V Madridu není žádným tajemstvím, že s ligovým titulem už se Zidaneho svěřenci rozloučili. Všechny svoje naděje upínají k Champions League. Přesto stále existuje důvod, proč se v domácí soutěži snažit.

Deník Marca tvrdí, že když byl v říjnu mezi Ronaldem a Messim v tabulce střelců rozdíl 11 gólů a Portugalec byl, i kvůli čtyřzápasovému trestu, na nule, padla v šatně Realu sázka, zda jej rodák z Madeiry překoná. Třiatřicetiletý forvard ji přijal a začal činit. Statistiky? Od té doby vstřelil Messi 13 branek, Ronaldo 22.

Real Madrid - Girona: Kroos vyzval k dalšímu gólu Ronalda a ten se nemýlil - svým čtvrtým gólem uzavřel skóre zápasu
Video se připravuje ...

„Pokud bude v tomhle pokračovat, bude blízko k tomu, aby Messimu primát nejlepšího střelce opravdu sebral,“ řekl po nedělním utkání Lucas Vázquez. „Čím lepší Cristiano je, tím lepší je i Real,“ dodal záložník Madridu.

O trofej pro nejlepšího střelce ve španělské lize, které se říká „Pichichi“, spolu ikony Barcelony a Realu bojují od ročníku 2009/10. Messi na ni dosáhl čtyřikrát, Ronaldo třikrát.

Ronaldo zároveň svými góly dosáhl jubilejního 50. hattricku v kariéře a odškrtl si dalšího soupeře na seznamu, proti kterému skóroval. Od roku 2009, kdy do Madridu dorazil z Manchesteru, dal gól 31 týmům v La Lize

Při pohledu na současnou tabulku mu schází už jen jediný celek – Leganés. Na podzim proti němu Ronaldo nenastoupil, byl to zrovna zápas, kdy mu dal Zidane volno. Za měsíc však ligový nováček zavítá na Bernabéu. A CR7 bude mít o motivaci vystaráno.

Real Madrid - Girona: Hattrick! Cristiano Ronaldo pohodlně dorazil střelu Benzemy
Video se připravuje ...

Real Madrid - Girona: V úvodu druhé půle našel Benzema přihrávkou Ronalda a ten nezaváhal
Video se připravuje ...

Real Madrid - Girona: Po rohu předložil Kroos míč Ronaldovi a ten bez přípravy propálil Bona
Video se připravuje ...

Real Madrid - Girona: Ronaldův přímý kop vyrazil gólman Bono
Video se připravuje ...

Gólová radost Cristiana Ronalda v utkání Realu s Gironou
Gólová radost Cristiana Ronalda v utkání Realu s Gironou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud