Jakub Dvořák
9. dubna 2018 • 04:57

Ovlivnil sudí derby? Real chtěl penalty, Atlétiku pískli ofsajd na jeho půlce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani pátý pokus v řadě nevyšel. Fotbalisté Realu Madrid si budou muset na ligovou výhru v městském derby s Atlétikem počkat do příští sezony. V nedělním duelu sice vedli po trefě Ronalda, ale bod pro hosty trefil vzápětí Antoine Griezmann a zápas stejně jako na podzim dopadl remízou. Mnohem víc se však řešily sporné momenty utkání. Domácí chtěli po sudím Javieru Estradovi dva pokutové kopy a hosté se zase zlobili za špatně odmávané ofsajdy.



„S výsledkem musím být spokojený. Zasloužili jsme si sice vyhrát, měli jsme v prvním poločase spoustu šancí, ale taky jsme měli desetiminutovku, kdy Atlético mohlo celý zápas otočit a zvítězit,“ řekl Zidane po utkání a měl pravdu, Real v prvním poločase hosty opravdu zatlačil před vlastní branku.

Jenže duel se neobešel bez sporných momentů. Už v 11. minutě volali Ronaldo a spol. po penaltě. Toni Kroos byl ve vápně u míče dřív než Juanfran a inkasoval bolestivé šlapák. Sudí Javier Estrada však zákrok odmítl posoudit jako penaltový a kopalo se od branky Atlétika, jelikož Asensio krátce nato trefil břevno.

V 38. minutě na poslední chvíli před nebezpečným skluzem Lucase Hernándeze nadskočil ve vápně Vázquez a Real se opět dožadoval penalty. Ani tentokrát mu však nebylo přáno.

SESTŘIH LA LIGY: Real Madrid - Atlético Madrid 1:1. Divoké derby skončilo remízou
Video se připravuje ...

A poté se zlost přelila na stranu Atlétika. Už v úvodních minutách nepustil pomezní sudí do nadějného brejku Diega Costu. Co však předvedl v 41. minutě, to pořádně rozpumpovalo trenéra Diega Simeoneho.

Thomas stihl zachytit míč u lajny ještě na hrací ploše a vyslal do otevřené obrany Realu Vitola, jenže sudí viděl ofsajd. Opakované záběry však ukazují, že hostující hráč v momentě přihrávky vybíhal z vlastní poloviny.

„Lidé řeší rozhodčího a neodpískané penalty, ale do toho se vůbec nebudu pouštět. Co jsem však viděl naprosto jasně, byl odmávaný ofsajd Vitola, který byl ještě na svojí půlce,“ zlobil se Simeone, když přišla řeč na situaci před koncem prvního dějství.

Real však pokračoval v obrovském tlaku i ve druhém poločase. V 53. minutě Bale zatáhl míč po levé straně, počkal si, až se v pokutovém území zjeví Ronaldo, přesným centrem jej našel a Portugalec střelou z voleje nedal Oblakovi šanci.

Vstřelený gól však jako kdyby Realu uškodil a probral zalezlé Atlético. Jen pět minut poté, co se „bílý balet“ ujal vedení, zkazil náladu domácím fanouškům Antoine Griezmann . Sám si rozjel akci, kterou po narážečce s Vitolem i zakončil.

A o minutu později mohli „červenobílí“ dokonce vést! Jenže Kokeho prudkou střelu senzačně vyrazil Navas. Od této chvíle však ofenzivy obou celku pohasly. Zinedine Zidane stáhl ze hry Ronalda už po hodině hry, aby jej šetřil na Ligu mistrů s Juventusem a hosté se soustředili spíš na bránění remízy, než na útočení.

Real - Atlético: 1:1! Hosté srovnávají po tlaku Vitola a trefě Griezmanna
Video se připravuje ...

„Chtěli jsme vyhrát, abychom se přiblížili Barceloně a ještě zabojovali o titul, takže remíza je pro nás poněkud hořká,“ netajil však zklamání Simeone.

Bez vítěze dopadl i podzimní duel a poprvé od ročníku 2006/07 je hlavní město Španělska bez svého fotbalového krále.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud