24. dubna 2018 • 20:00

Napětí v Barceloně. Chce odvolat kouče, co míří ke druhé trofeji

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Barceloně se byť jediné škobrtnutí těžce nevyplácí. Své o tom ví Ernesto Valverde. Španělský kouč s hvězdným týmem šturmuje za titulem ve španělské lize, o víkendu po demolici Sevilly (5:0) slavil zisk domácího poháru. Klubovému vedení je ale pravděpodobný zisk dvou trofejí přesto málo - uznávaný odborník, který Barcelonu během své první sezony ve funkci výrazně posunul, nemá jistou pozici. Valverdemu možná zlomí vaz kolaps ve čtvrtfinále Ligy mistrů proti AS Řím, ve Španělsku se čile spekuluje o jeho odchodu po sezoně.



V sobotu se Valverde koupal v šampaňském. Barcelona ve velkém stylu ovládla finále domácího poháru, rozebrala Sevillu v poměru 5:0. V neděli může celý klub slavit znovu - pokud mužstvo ze hřiště La Coruni odveze alespoň bod, čtyři kola před koncem (a nadcházejícím El Clásikem) získá jistotu mistrovského primátu.

Podle zpráv ze Španělska ale atmosféra v klubu zdaleka nepřipomíná euforii z vítězství. Ani zisk dvou velkých trofejí ze tří možných totiž v očích klubových šéfů nesmaže fakt, že Barcelona selhala na evropské scéně. Vedení nevydýchalo výbuch na hřišti AS Řím ve čtvrtfinále Ligy mistrů, kde Messi a spol. ztratili domácí náskok 4:1 a po prohře 0:3 zcela nečekaně ze soutěže předčasně vypadli.

Představitelé klubu už podle informací ze Španělska ukázali na viníka - pod tlak se dostal trenér Ernesto Valverde, u kterého po pouhé jedné sezoně hrozí odvolání. V situaci, kdy Barcelona v lize láme rekordy, jde o poměrně diskutabilní krok.

Na cestě z Madridu po vítězném pohárovém finále se do Barcelony neletělo zrovna v euforické náladě. Podle zpráv blízkých okolí klubu Valverde cítí, že ztrácí podporu svých šéfů. Včetně generálního ředitele Pepa Segury, který v minulosti působil u akademie Liverpoolu.

Hráči naopak za svým trenérem stojí, uvědomují si, že jim v probíhající sezoně ohromně pomohl. Valverde přišel k týmu před rokem v létě z Bilbaa, vystřídal vyčerpaného Luise Enriqueho. S nepříliš výrazným renomé si získal velmi rychle respekt i u těch největších hvězd. Mužstvu vtiskl svůj způsob hry, Barcelona mimo jiné mnohem lépe brání.

Často hraje na dva útočníky, z Messiho se Suárezem vymačkává to nejlepší. Hvězdné duo v probíhající sezoně dohromady nastřílelo už 59 branek, Lionel Messi výrazně ožil a opět prožívá jednu ze svých TOP sezon.

Krom propadáku v Římě, kde mužstvo absolutně vypadlo z role a trestuhodně promrhalo luxusní náskok, prožívá Barcelona skvělou sezonu. Ligu vede s jedenáctibodovým náskokem na Atlétiko. V domácí soutěži nepadla už 39 zápasů a překonala dosavadní primát Realu Sociedad z let 1979-1980.

Vzhledem k tomu, že Valverde cítí ztrátu podpory z nevyšších míst, se možná pro odchod rozhodne sám. V Anglii se už mluví o tom, že by mohl být jedním z kandidátů na uvolněné místo v Arsenalu, kde po 22 letech končí Arséne Wenger.

SESTŘIH LA LIGY: Celta Vigo – Barcelona 2:2. Hosté dvakrát ztratili vedení
Video se připravuje ...

SESTŘIH Ligy mistrů: AS Řím - Barcelona 3:0. Domácí s aktivním Schickem předvedli skvělý obrat
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud