Jakub Dvořák
7. května 2018 • 04:30

El Clásico v režii sudího: Ukradené góly,(ne)penalta i šlápnutí bez trestu

Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se, jak sudí ovlivnili španělské El ClásicoPodívejte se, jak sudí ovlivnili španělské El ClásicoFOTO: koláž iSport.cz

    Pomoc videorozhodčího si vedení španělské La Ligy odsouhlasilo až od příští sezony a nyní na to šeredně doplatilo. Pokud by totiž v nedělním souboji mezi Barcelonou a Realem (2:2) měl hlavní arbitr Alejandro José Hernández k nápomoci video, zřejmě by se nedopustil tolika přešlapů. Poškozeny se mohly cítit obě strany. Podívejte se na pět sporných momentů El Clásika.

  • Baleovo šlápnutí na Umtitiho

    46. minuta

    Barcelona – Real Madrid: Hloupý faul Balea! Prošlápl Umtitiho, ale sudí ho nepotrestal
    Video se připravuje ...

    První pochybění od sudího Alejandra Josého Hernándeze přišlo v nastaveném čase prvního poločasu. Gareth Bale vletěl do obránce Samuela Umtitiho nedovoleným způsobem a navrch mu prošlápl lýtko. Vyvázl však bez trestu. Mladý španělský arbitr viděl pouze faul, ale kartu velškého fotbalistovi k nepochopení domácích neukázal.

    Lionel Messi v šanci, za ním jej stínuje kapitán Realu Sergio Ramos
    Lionel Messi v šanci, za ním jej stínuje kapitán Realu Sergio Ramos

  • Roberto udeřil Marcela a byl vyloučen

    47. minuta

    Barcelona - Real Madrid: Roberto neunesl emoce a udeřil Marcela, jasná červená!
    Video se připravuje ...

    O minutu později se však už nerozpakoval a poté, co Sergi Roberto hloupě oplácel Marcelovi dohrání souboje a udeřil jej rukou, přišla jasná červená karta. Z opakovaných záběrů lze rozpoznat, že brazilský bek Realu přihrál svůj pád na zem, ale úder rukou od domácího fotbalisty byl zřejmý.

  • faul Suáreze před Messiho gólem

    52. minuta 

    Barcelona – Real Madrid: Suárez fauloval Varaneho, poté Messi zvýšil na 2:1
    Video se připravuje ...

    Formu marně hledal hlavní sudí i ve druhém poločase. V 55. minutě rozjel gólovou akci útočník Luis Suárez, na jejímž konci vymíchal obranu Realu Lionel Messi a poslal Barcelonu opět do vedení. Všem, i Hernándezovi, však uniklo, že v úplném zárodku akce uruguayský útočník podkopl stopera hostů Raphaela Varaneho. Pískat se tak měl faul a ke gólové situaci by vůbec nedošlo.

  • Neuznaný gól Suáreze

    55. minuta

    Barcelona – Real Madrid: Sudí upřel Suárezovi gól, chybně viděli Rakitiče v ofsajdu
    Video se připravuje ...

    Sotva se rozehrálo, přišlo další sporné rozhodnutí sudích. V 55. minutě se prosadil Luis Suárez a Barcelona mohla jít do dvoubrankového trháku – mělo to však háček. Pomezní viděl před gólem ofsajdové postavení Ivana Rakitiče. Z opakovaných záběrů se lze jen domnívat, zda měl pravdu. Chorvatský záložník byl na samotné hraně ofsajdu.

  • Penalta na Marcela

    76. minuta

    Barcelona - Real Madrid: Alba jasně kopl Marcela ve vápně, sudí penaltu nenařídil
    Video se připravuje ...

    Poslední velký přešlap předvedl sudí Hernández čtvrthodiny před koncem. Obránce Realu Marcelo byl ve vápně zasažen do holeně domácím Albou a upadl. Hráči „bílého baletu“ se dožadovali pokutového kopu, ale hlavní arbitr byl neoblomný. Z různých záběrů je však zjevné, že Alba vůbec nezasáhl míč a Brazilce skutečně fauloval.

    SESTŘIH LA LIGY: Barcelona - Real Madrid 2:2
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud