7. května 2018 • 11:54

El Clásico hvězd: Ronaldo končil po gólu v bolestech, Messi sjel Ramose

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbaloví géniové nestárnou. Lionel Messi i Cristiano Ronaldo znovu patřili mezi hlavní postavy nedělního El Clásika v Barceloně. Domácí fantom vstřelil gól na 2:1, portugalský šutér ještě před zásahem argentinského šikuly vyrovnával za Real Madrid na 1:1. Ronaldo ale kvůli zranění kotníku, které si přivodil při gólové trefě, zůstal už v poločase v šatně. Messi zase obdržel žlutou kartu za tvrdý faul na Ramose.



Na Messiho s Ronaldem byly už tradičně upřeny zraky milionů fanoušků z celého světa. Na Nou Campu se oba dva zapsali mezi střelce a opět potvrdili, proč už dlouhá léta vládnou světovému fotbalu.

Ronaldo hrál v prvním poločase ve velké chuti. Kroos nádherně nacentroval do vápna, Benzema na zadní tyči hlavou vrátil balon a nejlepší střelec Realu už ve 14. minutě skóroval, čímž zareagoval na vedoucí trefu Luise Suáreze .

Hvězdný forvard ale za svou 18. branku v El Clásiku, kterou vyrovnal bilanci legendárního Alfreda Di Stéfana, nemile zaplatil. Ronaldo si při gólové akci podvrtl kotník.

S bolestivou grimasou se nechal ošetřit a pokračoval ve hře, během prvního poločasu si vypracoval ještě dvě gólové šance, při té z 27. minuty ho parádně vychytal domácí gólman Ter Stegen.

Jenže bolavé zranění Ronalda do dalšího průběhu utkání nepustilo. Už před pauzou se začal rozcvičovat Marco Asensio a po přestávce elitního kanonýra musel nahradit. Pro Real šlo samozřejmě o ohromnou ztrátu, navíc necelé tři týdny před finále Ligy mistrů s Liverpoolem.

"Momentálně to nevypadá dobře, ale mělo by jít pouze o drobné zranění. Nemáme strach, že by nebyl k dispozici pro finále Ligy mistrů," řekl k tomu novinářům trenér Realu Madrid Zinedine Zidane.

Barcelona - Real Madrid: 1:1! Ronaldo rozjel akci a pak ji zakončil gólem
Video se připravuje ...

A co předvedl Ronaldův věčný rival z Barcelony? Messi si svůj nejlepší moment přichystal ve druhém poločase. V 52. minutě (akci nejspíš předcházel Suárezův faul na Varaneho) převzal balon na hranici vápna, šikovně se vyhnul dvěma obráncům Realu a levačkou skóroval k bližší tyči.

Messi se trefil jako na podzim, kdy při výhře 3:1 v Madridu proměnil penaltu. Před domácími fanoušky slavil úplně stejně. Běžel vstříc k tribunám, pak se zastavil a roztáhl hruce. Jasně naznačoval, že gól nepatří jen jemu, ale celému klubu, Barceloně, kde má své srdce.

Argentinský fenomén ukázal i věc, na kterou nemůže být pyšný. V prvním poločase se nejdřív slovně pošťuchoval s kapitánem Realu Sergiem Ramosem . V závěru poločasu ale ještě přitvrdil.

Před odchodem do šaten atmosféra zápasu gradovala, hrálo se pěkně od podlahy. Strhnout se nechal i Messi. Jindy technický kouzelník tentokrát ostře zajel do Ramose, sudí okamžitě vytáhl žlutou. Argentinský šutér ani neprotestoval, věděl, že je udělena po zásluze.

Druhou půli, kdy se Messi krásně prosadil, dohrávali domácí o deseti. Messi je v některých zápasech schopný se jen toulat po hřišti, tentokrát se ale poctivě zapojoval i do bránění, jako všichni ostatní dřel pro mužstvo.

Konečnou remízu 2:2 asi víc berou domácí. Barcelona si udržela sérii neporazitelnosti a jde za svým cílem, tedy vyhrát La Ligu bez jediné porážky. Do splnění vysěné mety zbývají "Blaugranas" poslední tři kola - zápasy s Villarrealem, Levante a Realem Sociedad.

Barcelona – Real Madrid: Suárez fauloval Varaneho, poté Messi zvýšil na 2:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH LA LIGY: Barcelona - Real Madrid 2:2. Domácí dohrávali v deseti, Ronaldo se zranil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud