10. května 2018 • 14:15

Geniální spolupráce hvězd. Iniesta s Messim vyškolili obranu, kouč smekl

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zbývají mu dva zápasy. Pak po 22 letech vysvleče dres, pokloní se fanouškům na Camp Nou a zkusí novou výzvu. Do doby, než Andrés Iniesta definitivně zamává kariéře v Barceloně, si na trávníku hodlá užít každou minutu. Výjimečný záložník stále předvádí fotbalovou extratřídu. Jako při středeční demolici Villarrealu (5:1). V závěru první půle ve spolupráci s Messim sehráli výjimečnou gólovou akci, která demonstruje letitou souhru dvou katalánských hvězd.



Běžela 45. minuta, Barcelona díky bleskovému úvodu v poklidu vedla 2:0. Domácí fanoušci už pomalu mířili do útrob stadionu pro poločasové občerstvení. Ti, kteří v sedadlech vydrželi až do přestávkového hvizdu, si mohli vychutnat fotbalovou poezii.

Messi bráněný dvěma obránci vběhl s balonem do vápna. Zasekl, podíval se a zvolil zpětnou přihrávku na Iniestu . V tu chvíli zafungovala vzájemná chemie, spolupráce, kterou oba výjimeční hráči pilovali dlouhá léta v katalánském dresu.

Iniesta obloučkem z první vrátil balon do šestnáctky. V tu chvíli už byl Messi v plném sprintu a odpoutal se od zkoprnělých obránců. Míč mu přistál na noze přesně tak, že stačilo jen levačkou lehce zamířit a balon skončil v síti.

Šlo opravdu o nádhernou akci. Demostrující, co všechno se společně Iniesta s Messim naučili. Dokáží spolu hrát poslepu, vzájemně dopředu ví, co ten druhý udělá. Nebýt takového souznění, jen těžko by takovou akci zvládli.

"Je za tím spousty času, hromady společné práce. Když dáte Leovi míč tímto způsobem, víte, že to většinou skončí dobře," okomentoval Iniesta krásnou akci.

Barcelona silný Villarreal porazila bez problémů 5:1, ligou už jako jistý šampion stále proplouvá bez jediné porážky. Iniestovi zbývají poslední dva zápasy, než klubu svého srdce řekne sbohem. Ve středu vydržel na trávníku úvodní hodinu a patřil k nejlepším hráčům.

"Iniesta vás naučí něco nového v každém zápase, je to naprosto mimořádný hráč," poklonil se svému svěřenci trenér Ernesto Valverde. "Pochopitelně nám bude chybět. Nikdo jiný takhle nehraje, je to stejné jako s Lionelem Messim," dodal Valverde na adresu hráče, který v pátek oslaví 34. narozeniny.

Iniestu přemlouvali i fanoušci, aby v katalánském dresu ještě vydržel.  Jeden z nejlepších záložníků světa poslední dekády ale už učinil jasné rozhodnutí. Po sezoně ukončí 22letou kapitolu v Barceloně a zamíří hrát fotbal nejspíš do nějaké exotické destinace, naposledy se mluvilo o japonské lize.

Pořád ukazuje, že na hřišti zvládne velké věci. Nejen Messimu budou chybět jeho geniální přihrávky a cit pro kombinaci, s jakým se musíte narodit.

Za dva týdny převezme jako kapitán mistrovský pohár a odejde jako šampion La Ligy. Půjde o dojemné loučení, Barcelona ve svých dějinách měla jen opravdu pár hráčů, kteří jsou výjimeční jako Iniesta.

"Snažím se na hřišti užít každou minutu, jako kdyby to byla má poslední. To je teď to hlavní, co chci," pravil skromně. "Zkusíme zůstat neporažení až do konce ligy, když se nám to povede, byl by to opravdu zajímavý úspěch," přál si na závěr své báječné fotbalové kapitoly.

Jeden z posledních zápasů Iniesty
Jeden z posledních zápasů Iniesty

SESTŘIH LA LIGY: La Coruňa - FC Barcelona 2:4. Messi hattrickem vystřílel jistotu titulu
Video se připravuje ...

Barcelona – Real Madrid: Suárez fauloval Varaneho, poté Messi zvýšil na 2:1
Video se připravuje ...

Barcelona - Real Madrid: Messi si navedl míč na levačku a poté obstřelem málem vstřelil branku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud