Jakub Dvořák
27. května 2018 • 14:20

Proč utíká Ronaldo z Realu? Prý žárlí na Messiho, Ramos žádá vysvětlení

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nezaskočil tím jen fanoušky, ale i své nejbližší. Prohlášení Cristiana Ronalda po třetím triumfu v Lize mistrů v řadě šokovalo celý svět. Odchod z Realu? Ačkoliv to Portugalec popírá, podle španělského deníku AS za jeho slovy stojí nespokojenost s tím, že pobírá menší plat než Lionel Messi v Barceloně a Neymar v PSG. Rozruch je však i v kabině Realu. Když se kapitán Sergio Ramos o Ronaldově prohlášení dozvěděl, sdělil novinářům, že ještě v neděli chce od CR7 slyšet vysvětlení.



„Bylo opravdu krásné hrát za Madrid," prohlásil Ronaldo krátce po finále. "Jestli je to loučení? Odpověď přijde za pár dní. Budoucnost žádného hráče teď není důležitá. Teď píšeme historii a za pár dní něco řeknu," dodal.

Slova, která zastínila historický počin madridského celku. Jen chvíli se na stadionu v Kyjevě řešilo, že Real dokázal ovládnout Ligu mistrů potřetí v řadě. Pak se pozornost strhla na portugalskou hvězdu Madridu. Respektive Ronaldo ji strhl na sebe sám svým prohlášením.

A to se podle informací španělského deníku AS vůbec nelíbilo jeho spoluhráčům. Odsuzovali především jeho nevhodné načasování. Navíc je zřejmé, že o jeho zaječích úmyslech neměli vůbec ponětí.

„Jestli něco takového řekl, tak to musí ještě dnes (v průběhu nedělních oslav) vysvětlit.  Je pro nás klíčovým hráčem a myslím si, že momentálně na světě nenajde vhodnější klub, než je Real Madrid,“ řekl kapitán Sergio Ramos .

Sestřih finále LM: Real Madrid - Liverpool 3:1. Rozhodly minely brankáře Kariuse
Video se připravuje ...

Zaskočený byl i Brazilec Casemiro, ale dle jeho slov je přesvědčený, že Ronaldo bude i v příští sezoně hrát v Realu. „Nemyslím si, že by odešel hrát jinam. Klidně se vsadím, že po mistrovství světa se vrátí a bude tu opět s námi. My ho potřebujeme.“

Jednou ze spekulací, proč Ronaldo promluvil o možném konci v Madridu, je podle tamního deníku AS jeho nespokojenost s platem 22 milionů eur. Lionel Messi totiž v Barceloně po novém kontraktu pobírá téměř dvojnásobek co on. Lépe je na tom i Neymar v PSG (37 milionů eur).

Nicméně Real byl podle informací deníku Marca ochotný přistoupit po sezoně na vyjednávání o lepší smlouvě. A Ronaldo sám po finále vyvrátil, že by byl nespokojený kvůli penězům.

Další z důvodů tak může být výměna na trase Madrid – Paříž, o které se v posledních týdnech spekulovalo. Znamenalo by to, že by Paris Saint-Germain získalo Ronalda a nejdražší hráč historie Neymar, by se vrátil do Španělska. Nikoliv však do Barcelony, kde působil, ale k úhlavnímu rivalovi.

Zraněného Mohameda Salaha vyprovázel z hřiště také Cristiano Ronaldo
Zraněného Mohameda Salaha vyprovázel z hřiště také Cristiano Ronaldo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud