30. května 2018 • 04:57

Bale do Anglie? Je v kleštích Realu, přestup může vyjít až na devět miliard

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

IncrediBALE! Velšský démon po dvougólovém finálovém představení v Lize mistrů proti Liverpoolu (3:1) donutil veřejnost zavést novou slovní hříčku. Pro Garetha Balea mohla být gigantická bitva v Kyjevě zároveň tou poslední v dresu Realu Madrid. Brzy 29letý rychlík nedostává takový prostor a ozývá se silné volání k návratu do Premier League. Jenže transfer není tak jednoduchý - v Anglii se mluví o tom, že "bílý balet" nasadí cenu, která bude i pro nejmovitější zájemce neúnosná.



Když už návrat do Premier League, nejvíc se mluví o Manchesteru United. Britský Express spočítal, že případný transfer a čtyřletá smlouva pro levonohého šutéra vyjde pokladnu Old Trafford až na neskutečných 320 milionů liber (9,3 miliardy korun). A to už je cena, která i pro jeden z nejbohatších klubů světa může být přes čáru.

Bale vlastní v Realu dlouhodobý kontrakt ještě na další čtyři sezony. Klub na něm, pokud dá souhlas k transferu, bude chtít co nejvíc vydělat. Za hráče, který do Španělska přišel v létě 2013 za tehdy rekordních 100 milionů eur (2,6 miliardy korun), si zástupci "bílého baletu" o pět let později hodlají říct až 200 milionů liber (5,8 miliardy). Baleův plat by za čtyřletý kontrakt přišel na dalších 120 milionů liber (3,5 miliardy).

Důvod maximalizace zisku je jednoduchý - Real chce získat finance na případný transfer Neymara z PSG, který by pravděpodobně lámal další přestupové rekordy.

Sestřih finále LM: Real Madrid - Liverpool 3:1. Rozhodly minely brankáře Kariuse
Video se připravuje ...

Otázkou je, jestli by v United chtěli do Balea tolik investovat. Po vypršení nákladné smlouvy Bale dovrší 33let, tím pádem na něm klub těžko vydělá velkou sumu z dalšího prodeje. Přestupové částky sice po posledním létu vylétly mnohdy do nesmyslných výšek, ale investice do velšského záložníka se vymyká i novým trendům.

"Nevěřím, že k tomuhle přestupu dojde," prohlásil pro oficiální stránky UEFA bývalý záložník Manchesteru United Paul Scholes. "Pokud bude chtít opustit Real, stane se tak jedině v případě, že mu to klub dovolí. Přál bych si, aby to s United klaplo. Každý fanoušek by ho přivítal - jeho pohyb, talent, schopnost střílet nádherné góly," popsal vlastnosti hráče, kterého do velkého fotbalu nakoplo angažmá v Tottenhamu.

Pravdou je, že Bale není se situací v Realu spokojený. V uplynulé sezoně vydržel prakticky celou dobu zdravý, cítil se dobře. Celkem nastřílel 20 gólů, po Cristianu Ronaldovi nejvíc v týmu. V posledních týdnech nabral parádní formu, přesto se nevešel do základní sestavy Realu pro finále Ligy mistrů v Kyjevě. To ho dost naštvalo.

"Byl jsem zklamaný, že jsem chyběl v základní sestavě. Ale nejlepší, co jsme mohl udělat, bylo jít na hřiště a ovlivnit výsledek. A to se povedlo. Dokázali jsme něco úžasného a i přes zklamání v lize je to další skvělá sezona," vyprávěl Bale po utkání.

Bale šel na hřiště v 61. minutě a už po třech minutách zařídil favoritovi vedení 2:1. Po Marcelově centru předvedl úchvatné nůžky, které vejdou do dějin jako jeden z nejkrásnějších gólů v historii soutěže. V závěru přidal ještě jednu trefu, když na jeho pumelici z 35 metrů nezareagoval smolař utkání, gólman Liverpoolu Loris Karius.

Gólová radost Garetha Balea při finále Ligy mistrů mezi Realem a Liverpoolem
Gólová radost Garetha Balea při finále Ligy mistrů mezi Realem a Liverpoolem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud