13. června 2018 • 12:08

Zemětřesení na MS! Španělé vyhodili kouče, vadí jeho odchod do Realu

Autor: iSport.cz, ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den před startem světového šampionátu v Rusku došlo k zásadnímu převratu u jednoho z favoritů! Španělsko odvolalo trenéra Julena Lopeteguiho. Vedení národního týmu vadilo, že kouč ještě před zahájením turnaje oznámil, že od nové sezony povede Real Madrid. Jeho dočasným nástupcem se stal Fernando Hierro. Sestav si vlastní tým na MS ve fotbale a hraj fantasy o 160 tisíc>>



Jednapadesátiletého Lopeteguiho nezachránilo ani to, že se za něj postavili hráči. Kapitán Sergio Ramos s Andrésem Iniestou se marně snažili přemluvit naštvaného předsedu svazu Luise Rubialese. "Je to bolestivá a nepříjemná situace, ale máme nastavené nějaké hodnoty, které nemůžeme jen tak shodit ze stolu," prohlásil.

"Byli jsme přinuceni trenéra odvolat a do další kariéry mu přejeme jen to nejlepší," přidal funkcionář, kterého rozzlobilo především načasování oznámení Lopeteguiho odchodu. "O jeho jednání s Realem jsme se dozvěděli pět minut před oficiálním oznámením," uvedl funkcionář.

"Celé se to odehrálo bez našeho vědomí. Necítím se zrazen, ale museli jsme takhle rozhodnout," zdůvodnil trenérovo odvolání. "Když chce někdo jednat s některým z našich zaměstnanců, musí nejdřív mluvit s námi. To je základní pravidlo," přidal Rubiales.

Lopeteguiho nástupcem byl okamžitě jmenován sportovní ředitel španělského svazu Fernando Hierro. Padesátiletý bývalý reprezentant, jenž dosud sbíral zkušenosti jen u druholigového Ovieda, se zatím týmu ujme jen do skončení finálového turnaje. Premiéru si odbude v pátek v prestižním duelu s evropskými šampiony z Portugalska.

Speciál k MS 2018 ve fotbaleFoto Sport

Podle deníku Marca řekl Lopetegui o angažmá v Realu svým svěřencům v národním týmu v úterý před tréninkem, pouhé tři dny před prvním zápasem na MS. Ne všichni ale byli překvapení, například kapitán Realu i reprezentace Sergio Ramos byl o jednání s novým koučem informován klubovým prezidentem Florentinem Pérezem a informace se brzy roznesly i mezi ostatní madridisty v nominaci.

Šéf svazu Rubiales ze způsobu, jakým Real oznámil nového trenéra, vůbec neměl radost. Logicky chtěl, aby Lopeteguiho příchod na Santiago Bernabeu klub oznámil až po mistrovství světa a neovlivnil tak morálku Španělů na turnaji. Nakonec se rozhodl pro radikální řešení a ve středu trenéra od mužstva odvolal.

Španělsko vstoupí do mistrovství světa v Rusku pátečním zápasem proti úřadujícím evropským šampionům z Portugalska, poté ho ve skupině čekají Írán a Maroko. Mistři světa z roku 2010 mají co napravovat, protože před čtyřmi lety v Brazílii skončili už ve skupině a předloni neuspěli ani na EURO, které předtím dvakrát za sebou vyhráli.

FAVORITÉ MS ve fotbale: Jak poznamená Španělsko šokující odchod trenéra Lopeteguiho?
Video se připravuje ...

ANKETA fotbalistů: Komu budou fandit na MS? Barák Islandu, Koubek Francii
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud