1. července 2018 • 16:15

Český přestup léta? O Vaclíka stojí Sevilla, brankář jedná ve Španělsku

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista ve španělské La Lize? Už brzy to může být realita! Na jih Evropy se má přesunout český brankář Tomáš Vaclík, který podle informací iSport.cz dostal svolení opustit přípravný kemp a odletět do Španělska, kde by měl jednat s vedením Sevilly o svém přestupu. Andaluský celek se s Basilejí ještě nedohodl, ale podle španělského deníku Estadio Deportivo by přestupová částka mohla dosáhnout až na deset milionů eur (260,2 milionu korun).



Brankář Basileje by měl ve Španělsku nahradit Sergia Rica, když se o dosavadní jedničku Sevilly zajímají celky v Anglii. Na odchodu by měla být navíc i dvojka David Soria.

Náhradou by tak měl být právě český brankář, jehož cena by podle španělských médií mohla atakovat deset milionů eur. Podle informací iSport.cz dohoda klubů na spadnutí není, ale Tomáš Vaclík dostal svolení, aby odcestoval do Španělska a jednal se vedením Sevilly o svém přestupu.

Bývalý brankář Žižkova a Sparty už nenaskočil ani do sobotního přátelského zápasu Basileje proti Mnichovu 1860 (1:1), které sledoval pouze jako divák.

Brankář Basileje Tomáš Vaclík se raduje se spoluhráči po výhře nad Manchesterem City
Brankář Basileje Tomáš Vaclík se raduje se spoluhráči po výhře nad Manchesterem City

Český reprezentant působí v Basileji od léta 2014 a o jeho přestupu se mluvilo už před rokem, když byl blízko jeho odchod do Benfiky. Ta se ale nedohodla se Švýcary na přestupové částce a Tomáš Vaclík zůstal.

Tentokrát už by opravdu odejít mohl, ale Švýcaři si za případný přestup nechají zaplatit. V létě už by navíc ztratili třetí oporu, protože obránce Michael Lang zamířil do Mönchengladbachu a útočník Mohamed Elyounoussi si zahraje Premier League v dresu Southamptonu. 

Devětadvacetiletý rodák z Ostravy byl součástí úspěšné basilejské éry, když s ní získal během čtyř let tři tituly, jednou pohár a pravidelně chytal v evropských pohárech. V posledním ročníku Ligy mistrů dokonce dokázal se svým týmem zvítězit na půdě Manchesteru City 2:1. 

FOTBALOVÉ PŘESTUPY SLEDUJTE ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud