4. července 2018 • 15:27

Rozruch kolem Mbappého. Žádnou nabídku jsme nepodali, tvrdí Real

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně živo je v posledních dnech kolem devatenáctiletého francouzského útočníka Kyliana Mbappého. Nejprve na světovém šampionátu výrazně pomohl své reprezentaci k postupu do čtvrtfinále přes Argentinu, teď se v zahraničních médiích objevily spekulace, že by mohl změnit klubové působiště. A zájemce neměl být jen tak ledajaký – přímo Real Madrid, vítěz Ligy mistrů. Španělský velkoklub však veškerá jednání o Mbappého přestupu popřel.



Média psala o částce 272 milionů eur (7,1 miliardy korun), kterou byl údajně Real za hbitého Francouze ochotný zaplatit. To by z něj udělalo suverénně nejdražšího hráče fotbalové historie, současný rekord drží Brazilec Neymar, který loni v létě přestupoval z Barcelony do PSG za 222 milionů eur. Mbappého přesun do Realu by navíc dával smysl i v tom případě, že by se potvrdil možný odchod Cristiana Ronalda, o nějž měl mít velký zájem turínský Juventus.

K žádným změnám ale zřejmě (zatím) nedojde.

„Publikované články o údajné dohodě mezi Realem Madrid a PSG ohledně hráče Kyliana Mbappého jsou zcela nepravdivé. Klub neučinil hráči ani klubu žádnou nabídku a lituje, že se informace tohoto typu šíří,“ stojí v prohlášení Realu na oficiálním klubovém webu. Podobně celek z Madridu před pár dny vyvrátil i úvahy o možném příchodu jiné ofenzivní hvězdy, Neymara.

Mbappé byl s transferem do „Bílého baletu“ ještě jako hráč Monaka spojován už loni v létě, kdy dal nakonec přednost nabídce PSG. Bohatý klub z hlavního města Francie za něj tehdy zaplatil 180 milionů eur, původní roční hostování se už změnilo v přestup.

A je logické, že v Paříži o svůj klenot nechtějí tak brzy přijít. Na probíhajícím světovém šampionátu patří k tahounům francouzské reprezentace, s třemi góly je nejlepším střelcem týmu. Zazářil hlavně v osmifinále proti Argentině, kdy vstřelil dva góly a vybojoval penaltu. Jako druhý hráč po Brazilci Pelém dokázal dvakrát skórovat v jednom utkání MS ještě před dvacátými narozeninami.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud