3. srpna 2018 • 21:00

Barcelona má rváče! Posílil ji Vidal, který nezapadá do šablony

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva největší španělské kluby pilně zbrojí na novou sezonu. Barcelona neponechává nic náhodě a oživuje kádr zajímavými hráči. Nejnovější posilou se stal chilský záložník Arturo Vidal. Zkušený a důrazný polař přichází z Bayernu Mnichov, i když extravagancí a stylem úplně nezapadá do barcelonské šablony. Nicméně dorazí speciálně na přání trenéra Ernesteho Valverdeho. Naopak Real Madrid má se skládáním kádru poměrně problémy. Musí odrážet zájemce od svých klíčových hvězd, mluví se o námluvách Luky Modriče s Interem Milán. Zástupci "bílého baletu" do Itálie vzkázali, že jejich stěžejní hráč je k mání pouze za výstupní klauzuli, která dělá astronomických 750 milionů eur (asi 19,3 miliardy korun).



Barcelona v létě přišla o legendu a kapitána Andrése Iniestu, který se vydal dohrát kariéru do Japonska. Do Číny se po jedné sezoně vrátil Brazilec Paulinho. Prvně jmenovaného nahradí především zimní posila Coutinho, místo druhého se klub rozhodl angažovat Artura Vidala.

Zkušený chilský záložník už je s klubem domluvený na osobních podmínkách, bránit v odchodu mu nebude ani Bayern Mnichov. V Barceloně uzavře tříletou smlouvu s ročním platem 9 milionů eur (234 milionů korun), stát by měl 20 milionů eur (520 milionů korun).

31letý Vidal od začátku dubna pauzíroval kvůli zraněnému kolenu, španělský klub hráče důkladně prověřoval. Navíc nejde o fotbalistu, který by ideálně pasoval do systému Barcelony. Vidal má výrazná tetování, extravagantně se obléká a má za sebou i skandály typu bouračky pod vlivem alkoholu. Nic, co by zapadalo do kabiny katalánského velkoklubu.

Jenže hráče si osobně vyžádal trenér Valverde. Věří tomu, že svým herním zaujetím, důrazem a ohromnou vůlí pozvedne celek, který na jaře ve čtvrtfinále Ligy mistrů překvapivě vypadl s AS Řím. Vidal je typem velkého bojovníka, dokáže zabrat dozadu i střílet krásné góly z dálky. Velmi dobře také zvládá vzdušné souboje, svým zaujetím strhne ostatní parťáky na hřišti.

Chilský záložník Arturo Vidal ještě v dresu Bayernu Mnichov
Chilský záložník Arturo Vidal ještě v dresu Bayernu Mnichov

Chilský reprezentant měl přitom nakročeno do Interu Milán, jenže nakonec jednala rychleji Barcelona. Pro katalánský klub byl druhou volbou poté, co nevyšly námluvy s Adrienem Rabiotem z PSG. Stane se čtvrtou letní posilou - Barcelona už podepsala stopera Clémenta Lengleta (Sevilla), Brazilce Arthura Mela (Grémio) s křídelníkem Malcomem (Bordeaux).

Naopak Real by mohl po Cristianovi Ronaldovi přijít o další hvězdu. O Luku Modriče hodně stojí Inter Milán, chorvatský mistr světa údajmě měl zájem přestoupit do Itálie, kde působí někteří jeho krajané.

Prezident Realu Florentino Pérez ale vyhlásil, že nejlepšího hráče uplynulého mistrovství světa pustí jen za výkupní klauzuli ve výši 750 milionů eur (asi 19,3 miliardy korun). To je více než třikrát tolik, co představuje dosud nejdražší přestup Neymara z Barcelony do PSG za 222 milionů eur.

Podle italských médií Modričovi agenti jednají s Interem a je možné, že sám hráč projeví zájem o přestup do milánského celku. Real však po odchodu Ronalda do Juventusu už nemůže oslabovat, proto Modriče nehodlá pustit, pokud zájemce nezaplatí astronomickou částku.

Podle BBC by za 750 milionů eur zájemce pořídil celou základní sestavu ve složení Allison - Laporte, Rojo, Marco Alonso, Kyle Walker - Vidal, Verrati, Pogba - Neymar, Higuaín, Ronaldo a ještě by zůstalo 200 milionů na hráče na lavičku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud