9. srpna 2018 • 17:28

Courtois v Realu! Musel radši smazat loučení s Chelsea, naťukl také Hazarda

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neodchází v dobrém, ani náhodou. Thibaut Courtois se chtěl po přestupu do Realu Madrid prostřednictvím svého Instagramu rozloučit s fanoušky Chelsea, místo toho však spustil neutuchající vlnu kritických až nenávistných reakcí. Po hodině a půl příspěvek raději smazal, přestože se ho zastal bývalý kapitán týmu John Terry. A nebylo to jediné gesto, kterým popudil příznivce v Londýně.



Během čtvrtka Thibaut Courtois dokončil v Realu Madrid lékařskou prohlídku a mohl být oficiálně představen novinářům i fanouškům. Po odchodu Cristiana Ronalda je zatím belgický gólman jedinou zvučnou madridského klubu během tohoto léta.

Sám nešetřil chválou na nového zaměstnavatele. „Z přestupu do nejlepšího klubu světa jsem šťastný. Vždy jsem se ze sebe snažil vydat to nejlepší a budu se v tom snažit pokračovat," hovořil Courtois ve španělštině, kterou používal už během svého působení v Atlétiku Madrid.

Nyní oblékne dres městského rivala. „Snil jsem o tomto momentu, už když jsem byl dítě. Hrál jsem zde jako soupeř, teď jsem ale váš a nemůžu se dočkat, až budu nosit na hrudi logo Realu. Chtěl bych poděkovat prezidentovi klubu i dětem i jejich matce. Přesto, že už nejsme spolu, je pro mě pořád velmi důležitá," pokračoval nejlepší brankář uplynulého mistrovství světa.

Thibaut Courtois pózuje pro média vedle znaku Realu Madrid
Thibaut Courtois pózuje pro média vedle znaku Realu Madrid

Právě příbuzní doplnila Courtoise při focení s prezidentem Realu Florentinem Pérezem, na pódiu stála matka Marta Domínguez a dvě děti Adriana a Nicolas. Sám Belgičan již několikrát veřejně promluvil o tom, že by byl rád blíž rodině, která v Madridu žije.

Ne všechno však proběhlo idylicky. Courtois musel smazat svůj instagramový příspěvek, ve kterém se loučil s fanoušky Chelsea už po hodině a půl. Důvod? Řada nenávistných komentářů od fanoušků klubu, kterému patřil od roku 2011, na Stamford Bridge pak působil od léta 2014.

Vymazáním vzkazu fanoušky anglického velkoklubu nezastavilo, nyní již bývalého brankáře svého klubu počastovali dalšími kritickými komentáři pod klubový příspěvek potvrzujující jeho odchod.

„Nebudeš nám chybět," objevovalo se v reakcích víc než často. 

Courtois was forced to take down this Instagram post after criticism from Chelsea fans

Také další Courtoisův výrok během představení v Madridu určitě v táboře Chelsea nevyvolal nadšení. Padla otázka, zda o svém přestupu hovořil s Edenem Hazardem. Courtoisův krajan a klíčový muž týmu ze Stamford Bridge byl také spojován s odchodem do Realu Madrid. „Ano, volali jsme si a blahopřál mi, protože věděl, že se mi splnil sen. Je to skvělý hráč a kdyby sem mohl jednou přijít, bylo by to fantastické," řekl belgický brankář.

Neschytal to ale jen Courtois, své si vyslechl i bývalý kapitán Chelsea John Terry, který byl taktéž nucen vypnout komentáře v příspěvku chválícím šestadvacetiletého brankáře. „Přeju Thibautovi hodně štěstí během jeho nové kapitoly v Realu. Pokládám ho za skvělého muže a nejlepšího gólmana na světě," napsal.

Belgický reprezentant se do Realu přestěhoval za 35 milionů liber (995 milionů korun) a roční hostování Matea Kovačiče, Chelsea podepsala brankáře Kepu Arrizabalagu jako jeho náhradu za rekordních 72 milionů liber (dvě miliardy korun).  

ANKETA o Premier League: Vyhrají City, nebo Liverpool? Zklamat mohou United či Chelsea
Video se připravuje ...

John Terry posted a tribute to Courtois, but disabled the ability to comment on the post:full:true:true:false

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud