30. září 2018 • 19:20

Strach o fanoušky Sevilly! Zřítil se plot na tribuně, Vaclík pak přišel o nulu

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jejich oblíbený klub prožil skvostný týden. Sevilla během sedmi dní vyhrála tři zápasy s celkovým skóre 12:3 a poskočila už na třetí místo španělské ligy. Skupina fanoušků klubu, za který chytá český brankář Tomáš Vaclík, však na sobotní souboj v Eibaru přesto nebude vzpomínat zrovna v dobrém. Při oslavě druhého gólu Sevilly totiž pod jejich tlakem povolil plot na tribuně a čtrnáct z nich po pádu na hřiště utrpělo zranění.



Nejdřív divoká nedělní výhra 6:2 na hřišti Levante, o tři dny později pak senzační skolení slavného Realu (3:0). A v sobotu už zase důležitý zápas v Eibaru, kde Sevilla potvrdila vzrůstající formu z posledních týdnů (3:1). Dvě porážky z úvodu září jsou zapomenuty, mužstvu kouče Pabla Machína už v LaLize patří třetí místo. A díky několika nečekaným ztrátám Barcelony i Realu za dvojicí gigantů v čele zaostává jen o jediný bod.

Druhý poločas sobotního zápasu v Eibaru ale přinesl kromě radosti i strach. Sevilla šla do vedení krátce po změně stran, kdy bezbrankové skóre změnil André Silva. A po hodině hry zvýšil zkušený Ever Banega z penalty dokonce na 2:0.

Zkrátka idylka.

Hráči v bílých dresech se vydali slavit pod sektor svých fanoušků, vzápětí se ale nestačili divit, co se v Eibaru děje. Konstrukce maličkého stadionu, jehož kapacita jen lehce přesahuje pět tisíc, nevydržela gólovou radost početného davu a plot na tribuně se zřítil.

Fanoušci Sevilly při oslavě gólu skončili na hřišti, zřítil se pod nimi plot
Fanoušci Sevilly při oslavě gólu skončili na hřišti, zřítil se pod nimi plot

Desítky fanoušků kvůli prolomení bariéry popadaly přímo na hřiště, v chaotické situaci se pak snažily drápat zpět. Hra byla na šest minut přerušena, zraněným divákům okamžitě začali pomáhat i lékaři. Jeden z příznivců hostujícího celku dokonce musel být na nosítkách odnesen přímo do sanitky.

Zranění nakonec utrpělo čtrnáct fanoušků Sevilly, podle španělského serveru AS strávilo deset z nich noc v nemocnici. Ani v jednom případě by však naštěstí nemělo jít o nic vážného.

Zápas po šestiminutovém prostoji pokračoval, Banega v nastavení ještě zvýšil na 3:0. Tomáš Vaclík ale čisté konto nakonec neudržel, až v devětadevadesáté minutě jej o něj přesnou střelou připravil Joan Jordan. Právě devět minut hlavní rozhodčí Fernandez kvůli dlouhému přerušení přidal.

„Snad naše vítězství pomůže zraněným fanouškům k tomu, aby se zotavili, co nejdřív to půjde. Je to velká smůla,“ podotkl po zápase kouč Sevilly Machín, kterého těšil alespoň zisk tří bodů. Naopak Eibar prohrál podruhé v řadě a klesl na patnácté místo tabulky.

Funkcionáři klubu z městečka, které má jen necelých třicet tisíc obyvatel, navíc musejí řešit i trable se stadionem. Pro účinkování v nejvyšší španělské soutěži dostali výjimku, požadovanou patnáctitisícovou kapacitu totiž nesplňují ani náhodou. A teď je kvůli rozpadlému plotu a zranění fanoušků soupeře zřejmě čeká i postih ze strany španělského svazu.

Góly

Domácí: 90+9. Jordán

Hosté: 47. André Silva, 59. Banega, 90+4. Banega

Sestavy

Domácí: Dmitrović – Peña, Ramis (C) (83. Arbilla), Bigas, Ángel Valdés – Orellana, Diop, S. Álvarez (69. Jordán), Hervías – Enrich, Kike García (69. Charles).

Hosté: Vaclík – Carriço, Kjaer, Sergi Gómez – Navas (C), Sarabia (73. Roque), Banega, F. Vázquez, Arana – Ben Yedder (83. Promes), André Silva (90+2. Muriel).

Náhradníci

Domácí: Oliveira, Riesgo, De Blasis, Charles, Cucurella, Arbilla, Jordán

Hosté: Roque, Nolito, Muriel, Soriano, Promes, Gnagnon, Berrocal

Karty

Domácí: Ramis, Orellana

Hosté: Banega, F. Vázquez, Arana

Rozhodčí

Estrada – Aguilar, Martín

Stadion

Estadio Municipal de Ipurúa (Eibar)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud