Adam Procházka
30. října 2018 • 15:50

Nový kouč Realu Solari: Výsledky zlepšíme, Zidaneho nechte být

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Real Madrid má nového trenéra, tedy alespoň dočasně. Je jím Argentinec Santiago Solari, který na lavičce „bílého baletu“ nahradil odvolaného Julena Lopeteguiho. Nový kouč má za sebou už první trénink s mužstvem a nyní už i premiérovou tiskovou konferenci. Prozradil, co považuje za své první cíle v nové funkci a bude chtít navázat na práci Zinedina Zidaneho.



Santiago Solari byl dočasně jmenovaný jako nový trenér Realu Madrid. „Pracovat tady je velká příležitost. Nemyslím tím jen u prvního týmu, ale celkově v Realu. Je to klub, který nás převyšuje, ale zároveň zahrnuje," pochvaloval si na své první tiskové konferenci Santiago Solari. 

Jaké byly jeho pocity po prvním tréninku? „Našel jsem v šatně skupinu hráčů, kteří jsou raněni špatnými výsledky, ale odhodlaní to změnit. Je to skupina šampionů a válečníků. Víme, že nejsme v nejjednodušší situaci, ale všichni věříme, že situaci zlomíme a vylepšíme,“ uvedl.

Argentinský stratég dostal otázku, zda se pokusí navázat nějakým způsobem na úspěchy Zinedina Zidaneho. „Nechte Zizoua v klidu. Je to jedna z největších osobností Realu. Nejde ho kopírovat. Musím se spolehnout sám na sebe,“ uvědomuje si.

První cíl nového trenéra Realu Madrid je jasný. „Musíme ve středu zvítězit v zápase španělského poháru v Melille. Vlézt na hřiště a s partou šampionů, které v klubu máme, bojovat a zvítězit,“ řekl Solari.

To, zda mluvil po příchodu do Realu s odvolaným Julenem Lopeteguim, neprozradil. „To patří do soukromé sféry,“ odvětil.

Podle pravidel španělské fotbalové federace (RFEF) nemůže současná spolupráce Solariho a Realu Madrid trvat déle, než 14 dnů. Do té doby se klub musí rozhodnout, zda Argentince angažuje plnohodnotně, nebo zda jako náhradu přivede někoho jiného.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud