12. února 2019 • 15:35

Stydlivý Bale. Po šesti letech v Realu neumí španělsky, přerůstá ho talent

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po odchodu Cristiana Ronalda mělo jít o jeho sezonu. Gareth Bale dostal všechny podmínky k tomu, aby vystoupil ze stínu a v Realu Madrid se konečně stal mužem číslo jedna. Jenže kapitola velšského démona se v královském klubu stále neodvijí podle představ. Brzdí ho zranění, roste kritika a na hřišti to není ono. Brazilský obránce Marcelo navíc prozradil, že za šest let v Madridu se 29letý hráč stále nenaučil španělsky a zůstává stranou kolektivu.



Bale přicházel do Realu v létě 2013 za 100 milionů eur, spolu s Cristianem Ronaldem byl nejdražším hráčem světa. Madrid v něm viděl muže z plakátu i hráče, který zařídí velké výsledky. Jenže ideální představy se za celou dobu úplně nenaplnily. Z několika důvodů.

Velšský rychlík celou kariéru bojuje se zdravotními problémy, které ho výrazně brzdí ve stoprocentním rozletu. Navíc až do aktuální sezony musel svou hru přizpůsobovat velkému šéfovi, tedy Cristianu Ronaldovi.

Když portugalský šutér v létě podepsal Juventusu, všechny španělské oči se upnuly na levonohého rychlíka. Čekalo se, že Bale, obzvlášť po úchvatném dvougólovém představení ve finále Ligy mistrů s Liverpoolem (3:1), konečně roztáhne křídla, nakopne motory a bude tou opravdovou hvězdou.

Jenže aktuální ročník v podání velšského hráče znovu provází rozpaky. Další zdravotní komplikace, kolísavé výkony, naštvaný pískot fanoušků. Baleovi nepomáhá ani jeho introvertní povaha, kvůli které zůstává trochu stranou dění v kabině.

Umí říct ahoj, nebo dobré víno

"Když odešli Ronaldo a Kiko Casilla, nemám u sebe v šatně nikoho," postěžoval si pro španělský deník Marca levý obránce Marcelo. "Naproti sedí Bale, jenže ten nemluví. Mluví jen anglicky, takže spolu se dorozumíme pouze gesty. Řekne akorát 'ahoj' nebo 'dobré víno'," popsal zkušený Brazilec, jak Bale funguje v kabině.

Velšský forvard oslaví v létě 30. narozeniny. Jako zkušený mazák ale raději zůstává stranou dění, ve své bublině, než aby se snažil integrovat do kabiny "bílého baletu". "Baleova introvertní povaha nesedí ostatním hráčům," napsal dokonce španělský Sport.

Znovu sílí dohady o Baleově odchodu. Ve Španělsku se evidentně dosud plně nezabydlel a i když neustále veřejnost ujišťuje, že je v Madridu šťastný, může se velmi rychle upéct jeho návrat na Ostrovy. Dlouhodobě se mluví o zájmu Manchesteru United.

Přes značnou kritiku Bale zažil v Madridu i krásné chvilky. Naposledy ve zmiňovaném finále Ligy mistrů, kdy jako střídající hráč dvěma góly sestřelil Liverpool. Už po zápase se hodně mluvilo o tom, že jde o jeho poslední vystoupení v bílém dresu. Jenže ve chvíli, kdy odešel Cristiano Ronaldo, ho vedení klubu podrželo.

V probíhající sezoně nastřílel dvanáct gólů (6 La Liga, 3 Liga mistrů, 3 MS klubů), nicméně stále to není úplně ono. Balea ze sestavy vytlačuje osmnáctiletý mladík z Brazílie Vinicius, což by jeho konec v Madridu mohlo ještě uspíšit. Stávající kontrakt mu vyprší v červnu 2022.

Výhradně stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou z osmifinále Ligy mistrů všechna utkání. Divák si díky multidimenzi může zvolit, jaké utkání chce živě sledovat.

Středeční program Ligy mistrů začne na O2 TV Sport již ve 20:25, kdy startuje předzápasové studio. Moderátor Michal Hrdlička přivítá v roli hostů útočníka Libora Kozáka a Františka Straku.. Po skončení osmifinálových duelů následují tradiční rozbory a ohlasy ve studiu O2 TV Sport.

Góly

Domácí: 70. Asensio

Hosté: 7. Zijach, 18. Neres, 62. Tadić, 72. Schöne

Sestavy

Domácí: Courtois – Carvajal, Nacho Fernández, Varane, Reguilón – Kroos, Casemiro (87. Valverde), Modrić – L. Vázquez (29. Bale), Benzema (C), Vinícius Júnior (35. Asensio).

Hosté: Onana – Mazraoui (80. Veltman), de Ligt (C), Blind, Tagliafico – van de Beek, Schöne (73. de Wit), F. de Jong – Zijach, Tadić, Neres (74. Dolberg).

Náhradníci

Domácí: Navas, Vallejo, Bale, Marcelo, Valverde, Asensio, Ceballos

Hosté: Varela, Veltman, Sinkgraven, Huntelaar, Labyad, Dolberg, de Wit

Karty

Domácí: Carvajal, Nacho Fernández, Nacho Fernández

Hosté: Mazraoui

Rozhodčí

Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (vš. GER)

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu (Madrid)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud