7. června 2019 • 22:27

Sen se stal skutečností. Hazard jde do Realu, kolik dostane Chelsea?

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hotovo! Přestupová sága Edena Hazarda je u konce, Real Madrid se domluvil s Chelsea na přestupu belgického záložníka, který v „bílém baletu“ podepíše pětiletou smlouvu do roku 2024. Anglický klub by měl vyinkasovat minimálně 100 milionů eur (asi 2,5 miliardy korun), další možná až desítky milionů eur by Blues mohli získat v podobě bonusů.



Hazard bude oficiálně představen na Santiago Bernabeu ve čtvrtek 13. června poté, co projde zdravotní prohlídkou. 

Osmadvacetiletý Belgičan se po návratu trenéra Zinédina Zidana na lavičku "Bílého baletu" stane třetí posilou po obránci Éderu Militaovi z Porta a útočníkovi Luku Jovičovi z Eintrachtu Frankfurt.

„S velkým zármutkem se loučíme s Edenem, a ačkoliv jsme jasně deklarovali, že si klub přeje, aby zůstal, respektujeme jeho rozhodnutí přijmout novou výzvu v nové zemi a následovat svůj dětský sen v podobě hraní za Real Madrid,“ uvedla v prohlášení ředitelka Chelsea Marina Granovská.

Kouč Chelsea Maurizio Sarri objímá Edena Hazarda, který ve finále Evropské ligy vstřelil dva góly
Kouč Chelsea Maurizio Sarri objímá Edena Hazarda, který ve finále Evropské ligy vstřelil dva góly

Podle anglických i španělských médií by Real měl Chelsea za belgickou hvězdu zaplatit celkem 146 milionů eur (3,7 miliardy korun), z čehož 100 milionů Blues dostanou předem. Podle The Telegraph či ESPN je 100 milionů eur základní částka, zbylých 46 milionů eur je obsaženo "ve snadno dosažitelných" bonusech.

O Hazardově přestupu na stadion San Bernabéu se spekulovalo delší dobu. Už v říjnu držitel bronzu z loňského mistrovství světa prohlásil, že od dětství je jeho snem nastupovat za Real. Po finále Evropské ligy, v němž pomohl Chelsea k triumfu 4:1 nad Arsenalem dvěma brankami, připustil, že šlo pravděpodobně o jeho poslední zápas v dresu "Blues".

Do Chelsea Hazard přišel v roce 2012 z Lille za 32 milionů liber (asi 921 milionů korun). Hned v první sezoně s týmem vyhrál Evropskou ligu, v dalších letech pak přidal i dva tituly z Premier League a po jednom z Anglického a Ligového poháru. V uplynulé sezoně, v níž Chelsea skončila třetí, si připsal 16 gólů a dalších 15 připravil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud