19. září 2019 • 19:00

Barcelona odhalila účetnictví: Takhle letos vydělá rekordní sumu!

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na kýžený další triumf v Lize mistrů stále čekají, v kancelářích FC Barcelona ale panuje nadšení. Katalánský kolos funguje nad plán a za sezonu 2019/20 má dosáhnout obratu ve výši jedné miliardy eur (26 miliard korun). Jak se jim to povede?



Barcelona je od sezony 2011/12 každý rok v zisku, do léta 2021 očekávala obrat ve výši jedné miliardy eur. Nakonec se to povede už o rok dříve.

Podle viceprezidenta klubu Enriqueho Tombase, který hovořil na tiskové konferenci, je klíčem k takovému úspěchu přístup katalánského klubu k přestupům. Barcelona umí přivést velké (a tím pádem i drahé) hráče, jen letos v létě přišla superstar Antoine Griezmann a talent Ajaxu Frenkie de Jong.

Zároveň se ale klub umí nepotřebných drahých hráčů zbavit, jako naposledy Philippeho Coutinha, který odešel na hostování do Bayernu. Mnichovský velkoklub převzal jeho vysoký plat a ulevil tím účetnictví Katalánců.

"Prodeje hráčů jsou pro klub klíčové," zmínil Tombas. "Jsme ve zdravé finanční situaci, díky které můžeme hledět vstříc jisté budoucnosti. Mzdy hráčů jsme snížili o tři procenta. Hráče, kteří tu nemají šanci na úspěch, prodáváme. Naší prioritou je vybudovat soutěživé týmy. Hráče, kteří tu jsou úspěšní, neprodáváme," dodal.

Barcelona vstoupila do Ligy mistrů bezbrankovou remízou na hřišti Dortmundu
Barcelona vstoupila do Ligy mistrů bezbrankovou remízou na hřišti Dortmundu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud