7. ledna 2020 • 04:30

Haaland? Radši Boateng! Barcelona před rokem nechtěla norský talent

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prožil úžasnou půlsezonu. Erling Haaland sázel v rakouském Salcburku gól za gólem a výrazně se prosadil i v Lize mistrů, což ho vystřelilo až k přestupu do Borussie Dortmund. To všechno už v devatenácti letech. Nebylo přitom daleko k tomu, aby jeho rok 2019 vypadal úplně jinak. Velký zájem o mladého útočníka totiž měla Barcelona, která se však nakonec rozhodla vsadit na mnohem zkušenější jméno. A moc se netrefila…



Haalandovy podzimní statistiky? Jednoduše úžasné. Šestnáct branek ve čtrnácti utkáních rakouské ligy, a k tomu ještě osm přesných tref na půdě Champions League. Problémy dělal úplně každé obraně, proti které se postavil.

I proto ze Salcburku v zimě udělal krok o patro výš. Krátce před Silvestrem přestoupil do Dortmundu, vestfálský gigant za něj zaplatil zhruba 20 milionů eur (509 milionů korun). Haaland podepsal dlouhodobou smlouvu do roku 2024. K novému týmu se už připojil na tréninkovém kempu ve španělské Marbelle, kde hned pózoval v typických žlutočerných barvách.

Už před rokem se o něj přitom výrazně zajímal jiný velkoklub, Barcelona. Katalánci podle španělského serveru AS v lednu hledali hrotového útočníka jako určitou náhradu za Luise Suáreze . Sháněli střelce, který by neměl takové vytížení, ale nastupoval třeba v domácím poháru nebo jako střídající hráč.

A i s výhledem do budoucna Barcelonu zaujal právě Haaland, který se začal v dresu Molde výrazně prosazovat v norské lize. Jenže na Camp Nou nakonec usoudili, že šikovný forvard ještě je příliš nevyzrálý a rozhodli se úplně jinak.

Na hostování nečekaně přišel zkušený Kevin-Prince Boateng ze Sassuola, jenž se ale během půlroku skoro neprosadil a naskočil jen do čtyř utkání. V létě pak přestoupil do Fiorentiny, aktuálně patnáctého týmu Serie A.

A Haaland? Ten před rokem vyměnil Molde za Salcburk, a dál už to znáte… První soutěžní zápas za Dortmund by si mohl připsat 18. ledna, kdy BVB vstoupí do jarní části bundesligy na půdě Augsburgu.

Borussia Dortmund Vše o klubu ZDE

Nové číslo časopisu Sport Góóól objednávejte ZDE>>>

Titulní strana časopisu Góóól Titulní strana časopisu GóóólFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud