20. ledna 2020 • 14:08

Barcelona pod novým koučem: 1:0, ale 921 přihrávek jako za Guardioly

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Quique Setién oplýval po debutu na lavičce fotbalistů Barcelony spokojeností. Katalánský celek porazil v nedělním 20. ligovém kole gólem Lionela Messiho v 76. minutě Granadu 1:0 a soutěž vede o skóre před Realem Madrid. Podle Setiéna předvedli „Blaugrana“ pozoruhodný výkon.



„Povedla se nám spousta věcí a postupem času přibude plynulost. Není snadné, když se soupeř zamkne na vlastní polovině, ale drželi jsme se plánu a vyhráli,“ řekl na tiskové konferenci Setién, který před týdnem nahradil ve funkci odvolaného Ernesta Valverdeho.

Obhájce titulu vstřelil v lize 50. gól v sezoně a stal se šestým mužstvem z pěti nejlepších evropských soutěží, kterému se to povedlo. Zařadil se tak po bok Manchesteru City (64), Liverpoolu (52), Lipska (51), Bayernu Mnichov a Paris St. Germain (oba 50).

Gólová radost Lionela Messiho v utkání Barcelony s Granadou
Gólová radost Lionela Messiho v utkání Barcelony s Granadou

Barcelona, jež od 69. minuty hrála přesilovku, držela míč 83 procent zápasu. „Předvedli jsme pozoruhodný výkon. Chceme dělat správná rozhodnutí a hrát správným způsobem a mám radost, že se nám to proti Granadě povedlo,“ uvedl jednašedesátiletý Španěl, který v minulosti vedl v La Lize Las Palmas a Betis Sevilla.

Setiénův tým zaznamenal 921 úspěšných přihrávek z 1005 možných, což je podle statistické společnosti Opta třetí nejlepší výkon od sezony 2008/09, tedy od začátku éry Pepa Guardioly.

„Po každé ztrátě jsme chtěli míč hned zpátky a téměř každý se o to snažil. Vepředu jsme jim toho moc nedovolili a přesně to rozhoduje zápasy,“ prohlásil Setién.

S výkonem byl spokojený i záložník Sergio Busquets. „Celkově jsme hráli dobře, kvůli Granadě jsme se na vítězství pořádně nadřeli,“ konstatoval trojnásobný vítěz Ligy mistrů.

Podle něho hráči neporovnávají Setiéna s Valverdem. „Teď nás vede Setién a uděláme všechno, oč nás požádá. Máme to ve svých rukách, snad dokážeme ve zbytku ročníku vyhrát všechny trofeje,“ řekl španělský reprezentant.

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud