1. září 2021 • 11:20

Barcelona: průvan i pochyby. Plusový přeprodej, Griezmann pryč za půlku

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle léto by v Barceloně nejraději vymazali. Finanční problémy donutily klub nasadit drastickou dietu. Loučil se Lionel Messi, nejzkušenější hráči týmu kývli na snížení platu. Poslední den přestupového období klub nečekaně uvolnil i Antoine Griezmanna, jenž se po dvou letech vrací do Atlétika.



Francouzský reprezentant přišel z Madridu v létě 2019, Barcelona za něj vysázela astronomických 107 milionů eur (2,8 miliardy korun). Pocovidová situace a nahromaděné dluhy ale s klubem zamávaly. Nyní Griezmanna odeslala zpět na roční hostování za 10 milionů eur s následnou opcí na přestup za 40 milionů eur. Polovina sumy, kterou Barcelona do vymodleného hráče investovala, je tedy v prachu.

Jenže klub je pod ohromným tlakem a musí se zbavovat draze placených hráčů, aby stabilizoval šílenou finanční situaci. S těžkým srdcem Katalánsku zamávala hlavní ikona Lionel Messi, s nímž kvůli finančním pravidlům vedení nemohlo podepsat nový kontrakt, byť Argentinec původně kývl na poloviční gáži. Novou fotbalovou kapitolu načal v Paříži v PSG.

Tři ikony a týmoví kapitáni (Piqué, Busquets a Alba) souhlasili se snížením platu, aby klub mohl zaregistrovat Sergia Agüera. Ten přišel zadarmo po vypršení smlouvy v City, k vysněné spolupráci s Lionelem Messi nedojde. Navíc se v závěru přípravy zranil a k dispozici bude až začátkem listopadu.

Frncouzský útočník Antoine Griezmann po dvou letech opouští Barcelonu
Frncouzský útočník Antoine Griezmann po dvou letech opouští Barcelonu

Celkem Barcelonu v létě opustilo jedenáct hráčů, což uleví napjatému rozpočtu. Vedle Griezmanna se poslední den přestupů podařilo prodat pravého obránce Emersona Royala do Tottenhamu (30 milionů eur, 780 milionu korun). Mladý záložník Ilaix Moriba zamířil do Lipska za 11,8 milionu eur (306,3 milionu korun).

Emerson je výjimečný případ. Barcelona si jej stáhla 1. července z Betisu, když využila opci a zaplatila 9 milionů eur. Prakticky okamžitě ho ale prodala a 1. září už se Brazilec registroval jako hráč klubu z Premier League.

Místo Griezmanna získala Barcelona ze Sevilly Luuku de Jonga. Nizozemský útočník, kterého dobře zná trenér Ronald Koeman, přichází na hostování, katalánský klub převzal jeho plat, částka za hostování je podle informací ze Španělska buď vůbec žádná, nebo minimální.

Co čeká Messiho v PSG? Cíl dobýt Ligu mistrů i krajan trenér, jemuž hvězdy mohou přerůst přes hlavu!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud