18. září 2008 • 15:26

Toureho lákal do Arsenalu vlastní bratr

Autor: pj
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lákal ho bratr i manažer Arséne Wenger, ale přestup do Arsenalu nakonec odmítl. Záložník Yaya Toure se rozhodl zůstat v Barceloně.



O případném transferu 25letého středopolaře na Emirates Stadium spekulovala britská média po celé letní přestupové období. Až nyní ale Toure připustil, že byl Arsenalem opravdu váben.

Kanonýři použili na reprezentanta Pobřeží slonoviny nejsilnější kalibr. A nejednalo se o peníze, nýbrž o jeho vlastního bratra Kolo Toureho.

Mladší ze sourozenecké dvojice však přestup do anglické Premier League zatrhl. Bratrovi i manažeru Arsénu Wengerovi oznámil, že chce i nadále oblékat dres katalánské Barcelony.

„Oba mě do Arsenalu v létě lákali, ale řekl jsem jim, že mi v Barceloně nic nechybí. Jsem tu šťastný,“ prozradil Yaya Toure v rozhovoru pro rádio RAC-1.

Přitom v minulém ročníku nebyl pravidelným hráčem základní sestavy Barcelony. „Je jasné, že nemůžeme hrát s dvanácti fotbalisty, ale musím respektovat trenérova rozhodnutí,“ uvedl.

Toure svá slova vysvětluje tím, že každý profesionální fotbalista musí být trpělivý. „To musím být, pokud nehraji. Je to pro dobro celého týmu. Ale jakmile navléknu dres Barcelony, reprezentuji jeden z největších klubů na světě,“ řekl.

Z velké konkurence tak nesmutní. „Musíme vítězit v každém utkání, proto je konkurence v tomto případě užitečná. Máme dva velmi dobré hráče na každé pozici, což je pro nejlepší tým planety velmi důležité,“ dodal Toure.

„Barca“ do letošní sezony nevstoupila ideálně. Ve dvou zápasech španělské nejvyšší soutěže získala pouhý bod díky remíze se Santanderem. Předtím prohrála na hřišti nováčka Numancie (0:1). V Lize mistrů se jí zatím daří výrazně lépe. V prvním kole přejela Sporting 3:1.

Do milionářské soutěže se však katalánský klub musel kvalifikovat z třetího předkola. V něm sice vyřadil Wislu Krakow, ale v odvetě polskému týmu podlehl 0:1. Postup tak musela obstarat domácí vysoká výhra 4:0.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud