22. září 2008 • 08:55

Messi: Věděli jsme, že to přijde

Autor: Zdeněk Pospíšil
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

V noci z neděle na pondělí přišlo barcelonské procitnutí. Katalánský klub zničil Sporting Gijón v poměru 6:1. A argentinský rychlík Lionel Messi neskrýval nadšení.



Po ospalém startu do soutěže si Barcelona rázně spravila chuť. Šest gólů vstřelených do sítě Gijonu na jeho hřišti bude pro její hráče velkou vzpruhou a odrazem na špici tabulky.

Výsledky španělské Primera Division najdete zde ›››

Nejvíce září Lionel Messi, autor posledních dvou gólů, které zesměšnili Sporting. "Je skvělé, že se nám podařilo navázat na výhru v Lize mistrů a užít si tenhle skvělý večer. Kritikům jsme tím snad na čas sebrali argumenty," reaguje mladá hvězda na nelichotící články o slabé formě katalánského velkoklubu.

"Spousta lidí mohla pochybovat, ale my jsme vždy věřili v obrat a věděli, že té mizérii učiníme přítrž. Máme skvělý tým, muselo to přijít."

Slova chvály měl i pro příznivce domácího Sportingu. "Místní fanoušci na mě opravdu zapůsobili. Jejich týmu jsme sázeli jeden gól za druhým, ale oni stále povzbuzovali jako by se nic nedělo. Tak to má být."

Jiný mladíček Sergi Busquets byl pro změnu překvapen postem, na kterém do zápasu nastoupil. Role zadrženého středního záložníka mu příliš nevoněla.

"Jsem profesionál a noty dostávám od svého trenéra. Když po mně chce, abych hrál defenzivně, budu tak hrát, ať se mi to líbí nebo ne."

"To jediné důležité je úspěch týmu a řekl bych, že tentokrát to stálo za to," přilil na závěr další trochu optimismu do žil katalánských hráčů Busquets.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud