23. listopadu 2008 • 21:07

Barcelona zaváhala s Getafe

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Osasuny Pamplona dnes po 450 minutách ukončili čekání na gól a radovali se z prvního vítězství v sezoně, když doma porazili oslabenou Almeríi 3:1.



Celek českého reprezentanta Jaroslava Plašila, který kvůli zranění nenastoupil, využil toho, že soupeř hrál již od 8. minuty v deseti. Zisk tří bodů pomohl Pamploně k opuštění poslední příčky v tabulce.

Pamplona se v této sezoně střelecky trápí a v předchozích jedenácti zápasech skórovala jen třikrát. Když se dnes již v 7. minutě z penalty prosadil hostující kanonýr Negredo, zdálo se, že domácí ztratí další body.

Jenže hned vzápětí byl vyloučen obránce Santos a Osasuna početní převahu dokonale využila. Brzy vyrovnal bývalý obávaný kanonýr Pandiani, dvacet minut před koncem pak hosté Pamploně darovali vítězství, když si Pellerano dal vlastní branku. V nastavení pak domácí výhru ještě umocnili.

Šanci zvýšit svůj náskok v čele tabulky nevyužili fotbalisté Barcelony, když nečekaně remizovali 1:1 s Getafe. Domácí sice po celé utkání tlačili, ovšem v 19. minutě neuhlídali brejk hostí, který zakončil střelou z 20 metrů k tyči Del Moral. Barcelona si vytvářela šance, ale na vyrovnání čekala až do 72. minuty, kdy udeřil Keita. V závěru již z tlaku branku nevytěžila a po remíze vede o tři body před Realem Madrid.

Sobotní zápas mezi sousedy v tabulce Sevillou a Valencií skončil bez branek. Žádný z týmů nevyužil možnost posunout se na třetí místo před Villarreal, který předtím utrpěl domácí debakl 0:3 od Valladolidu. Oba pronásledovatelé na něj ale ztrácejí už jen bod.

Překvapení se zrodilo v Numancii, která v poslední minutě nastavení vybojovala remízu 1:1 s favorizovaným Atlétikem Madrid. Hosté vedli po trefě kanonýra Forlána a vítězství by je přiblížilo na čtyři body k páté Seville. Ve čtvrté nastavené minutě ale rozhodčí odpískal pokutový kop a Barkero vyrovnal. Celé utkání za hosty odehrál český reprezentační stoper Tomáš Ujfaluši.

Výsledky - 12. kolo:
FC Sevilla - Valencia 0:0, Gijón - Betis Sevilla 1:2 (25. Castro - 52. Monzon, 58. Emana), Mallorca - Málaga 2:2 (18. Josemi, 67. Webo - 12. vlastní Ramis, 23. Baha), Numancia - Atlético Madrid 1:1 (90.+4 Barkero z pen. - 33. Forlán), Pamplona - Almería 3:1 (13. Pandiani, 71. vlastní Pellerano, 90.+4 Vadocz - 7. Negredo z pen.), Santander - Espaňol Barcelona 3:0 (10. Marcano, 26. Serrano, 59. Jonathan), FC Barcelona - Getafe 1:1 (72. Keita - 19. Del Moral).

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud