14. prosince 2008 • 12:00

Messi: Na Real nesmíme zapomenout

Autor: lah, pj
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE


Čekalo se od něj víc. Celý zápas jako by na hřišti spíše bloudil. El Clásiko mělo dlouho jiné hrdiny. Ale v 91. minutě ukázal svou genialitu. Skvělým lobem pojistil Argentinec Lionel Messi vítězství Barcelony nad Realem Madrid.



„V prvním poločase na mne bylo poměrně dost faulů. Některé byly opravdu hodně ostré," vysvětloval Messi novinářům webu goal.com po utkání, proč občas působil na trávníku spíše otráveným dojmem. „Nic se mi ale nestalo, jsem v pohodě," uklidňoval vzápětí příznivce katalánského klubu.

Barcelona šla do derby z pozice favorita. Před vzájemným duelem měla na svého soupeře z hlavního města Španělska náskok devíti bodů. Real navíc kosí zranění, v jeho sestavě se ukázali tři hráči rezervy.

„Nedalo se spoléhat na to, že se jim nedaří. Vždyť tohle utkání je tak speciální, že může vždy skončit jakkoliv. Věděli jsme, že to bude boj od začátku až do konce," vyprávěl Messi.

„Jsem moc spokojený se třemi body, protože neustále navyšujeme náskok v čele tabulky. Vítězství jsme vydřeli díky opravdu tvrdé práci. V první polovině jsme hráli poněkud stísněně, ale pak už to bylo dobré. A vyhrát derby je vždy něco nepopsatelného. Věděli jsme, že to můžeme zvládnout a vyšlo to," pokračoval vítěz letošního olympijského turnaje.

Našel povzbuzení i pro tábor soupeře. „Nemůže na ně zapomenout. V žádné ze soutěží, kde na ně můžeme narazit. V závěru budou znovu hodně nebezpeční," podotkl.

Nejlepší? Puyol a brankář Valdés

Který z hráčů byl nejlepší v katalánsko-španělském souboji nejlepší? Byli dva. A jsou to fotbalisté Barcelony. Nejlepší známku (na stupnici od 1 - nejhorší do 10 - nejlepší) vyfasovali gólman Victor Valdés a stoper Carlos Puyol. Hráče ohodnotil redaktor anglického serveru goal.com Arjun Miglani.

BARCELONA

Victor Valdés - 9

Daniel Alves - 7
Rafael Marquez - 7
Carles Puyol - 9
Eric Abidal - 7
Yaya Touré - 8
Eidur Gudjohnsen - 5
Xavi - 7
Lionel Messi - 7
Thierry Henry - 8
Samuel Eto'o - 6

Náhradníci:
Busquets - 8
Hleb - 6
Keita - nehodnocen

Real Madrid
Iker Casillas - 8
Michel Salgado - 6
Christoph Metzelder - 7
Fabio Cannavaro - 7
Sergio Ramos - 6

Fernando Gago - 7
Guti - 5
Wesley Sneijder - 5
Royston Drenthe - 7
Raúl - 7
Gonzalo Higuain - 7

Náhradníci:
Palanca - 7
Javi Garcia - 5
Van Der Vaart - 5

 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud