5. ledna 2009 • 19:32

Huntelaarův debut? Mohlo to být lepší

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klaas-Jan Huntelaar se rozloučil s amsterdamským Ajaxem a zamířil do Realu Madrid. V bílém se poprvé představil proti Villarrealu v nedělním ligovém utkání. Španělský obr zvítězil nad loňským vicemistrem 1:0, nizozemský útočník vyšel naprázdno.



A zatímco další novoroční nováček Realu, defenzivní štít z Portsmouthu Lassana Diarra, předvedl solidní výkon, Huntelaarův debut byl pro fanoušky španělského velkoklubu i nizozemské reprezentace zklamáním.

V první skvělé šanci ho vychytal gólman soupeře, druhou bývalý střelec Ajaxu zahodil. Žádný větší rozruch během svého pobytu na hřišti posila za dvacet milionů eur nezpůsobila.

Pro nikoho tak nebylo překvapením, když útočník střídal už v 55. minutě zápasu. K tomuto kroku však nesáhl trenér Juande Ramos pouze kvůli promarněné šanci. Nizozemec teprve nedávno doléčil zraněný kotník.

Sám Huntelaar měl pro svůj ne úplně bezchybný výkon vysvětlení. Výborný výkon brankáře Villarrealu: "Měl jsem nějaké šance a ty bych měl proměňovat. Ale brankář soupeře Lopez byl skvělý. Prosadit se proti němu není jednoduché."

"Dát gól by samozřejmě bylo fantastické. Hlavně pro fanoušky. Poděkoval bych jim tak za skvělé přivítání. I tak to byl to skvělý večer. A tři body jsme nakonec získali, to je nejdůležitější," uzavřel hodnocení.

Na hřišti útočníka nahradil Royston Drenthe, další z početného nizozemského kontingentu ve službách královského klubu. Kromě něj a Huntelaara bílý dres oblékají záložníci Sneijder, van der Vaart a Robben a také kanonýr van Nistelrooij.

Právě dlouhodobě zraněného a především stárnoucího Ruuda van Nistelrooije by měl pětadvacetiletý Huntelaar nahradit. Má k tomu všechny předpoklady. V barvách Ajaxu jen málo chybělo tomu, aby o něm platila úctyhodná úměra co zápas, to gól.

Kouče Realu nyní čeká těžké rozhodování. V lednu může na soupisku pro utkání Ligy mistrů připsat jen jediného hráče. Nahradí zraněného Nistelrooije mladším krajanem? Anebo dá šanci středopolaři Diarrovi?

"Samozřejmě bych chtěl hrát v Lize mistrů. O všem však rozhoduje trenér, ne já. Ať už je jeho volba jakákoliv, já se jí podřídím. Ale je pravda, že hrát s Liverpoolem by bylo úžasné," neskrýval Huntelaar nadšení.

Odpovědi na otázku, jak trenér Ramos dilema vyřeší, navíc nemusí být pouze dvě. Fotbalový svět se totiž nachází teprve na samotném začátku lednového přestupního období.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud