12. května 2009 • 16:20

Ronaldo do Realu! United kývli na nabídku

Autor: pj, jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už jen formality údajně brání definitivnímu přestupu Cristiana Ronalda do španělského velkoklubu Realu Madrid. Podle informací španělského deníku El País se portugalská hvězda přesune na Pyrenejský poloostrov za 70 milionů liber (2,1 miliardy korun).



Casillase spekulace unavují
Neustálé spekulace ohledně možného přestupu Ronalda do Realu unavují ikonu „Bílého baletu“ Ikera Casillase. „Hráči jako Ronaldo či Kaká jsou skvělí fotbalisté, ale náš tým je nepotřebuje,“ prohlásila gólmanská jednička Realu.

Iker CasillasFoto ČTK

„Potřebujeme se vyrovnat Barceloně – a jeden hráč tým nezmění. Pokud dáme za Ronalda 100 miliónů liber, klubu to nepomůže. Obzvlášť v době ekonomické krize je nesmyslné takto utrácet,“ myslí si loňský mistr Evropy.

Podle Casillase by Real měl spoléhat zejména na španělské fotbalisty. „Národnímu týmu se daří, doma máme spoustu kvalitních fotbalistů. Real by měl hledat hráče v naší zemi, ne platit astronomické částky za cizince,“ uzavřel.
Přestože Ronaldo se před měsícem odmítl s britský novináři bavit na téma „Real Madrid“, jeho přestup nyní vypadá reálněji než kdykoli předtím.

Bývalý prezident Realu Florentino Pérez, který se podle všeho v létě vrátí do čela klubu, už jednal s hráčovým agentem Jorgem Mendesem. A dokonce s ním prodiskutoval již zmíněnou částku.

Pérez uvažoval také nad tím, zda by nebylo lepší za 2,1 miliardy pořídit Brazilce Kaká z AC Milán a k němu přihodit další posily.

Pak si ale uvědomil, že pokud valné hromadě slíbí Ronalda, jeho šance na návrat do prezidentského křesla Realu Madrid ještě vzrostou.

Pérez je muž, který své sliby (alespoň v přestupové politice) vždy dodržel. V letech 2000 až 2006 přivedl do Realu hráče jako Luis Figo, Zinedine Zidane či David Beckham.

Nyní má před sebou další výzvu, tedy pokud v červnu opravdu uspěje v prezidentských volbách.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud