30. srpna 2009 • 19:04

Real Madrid začal výhrou, Ujfaluši debaklem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdražší fotbalista světa Cristiano Ronaldo se hned v prvním soutěžním utkání v dresu Realu Madrid zapsal mezi střelce. Proměněnou penaltou pomohl "Bílému baletu" k výhře 3:2. Nedařilo se Tomáši Ujfalušimu, jeho Atlético prohrálo a český obránce dostal navíc žlutou kartu.



Real zahájil vítězně snahu vybojovat titul a sesadit Barcelonu.

V sestavě Realu se v průběhu zápasu objevilo všech sedm letních posil, za které vedení klubu zaplatilo čtvrt miliardy eur. Střelecky se prosadil ale jen Ronaldo.

Další dva nováčci v týmu Kaká a Benzema ale připravili úvodní gól pro kapitána Ráula, který už jen vedle brankáře Casillase, beka Marcela a záložníka Diarry nastupoval za Real i v minulé sezoně.

La Coruňa však byla favoritovi vyrovnaným soupeřem a hned v úvodu druhé půle srovnala na 2:2. O vítěznou branku se tak musel postarat Diarra, který napřáhl z 22 metrů a trefil se přesně k tyči.

Nepovedený vstup do nového ročníku španělské ligy za sebou mají fotbalisté Atlétika Madrid. Tým českého obránce Tomáše Ujfalušiho dnes zahájil sezonu porážkou 0:3 na hřišti Málagy. Atlético, které chce skončit nejhůře na třetím místě, se tentokrát vůbec nedokázalo prosadit v ofenzivě.

Navíc mu nefungovala ani obrana, ve které po celý zápas působil i Ujfaluši, jenž dostal žlutou kartu. Málaga tak třemi góly vrátila Atlétiku porážku 0:4 z úvodního kola minulého ročníku.

Nedařilo se ani dalšímu kandidátovi na přední příčky Villarrealu, který jen remizoval na hřišti Osasuny Pamplona. Naopak hned v úvodu sezony zazářil kanonýr Roberto Soldado, který třemi góly zařídil Getafe vítězství 4:1 nad Santanderem.


Naopak povedený start si připsala Valencia. V souboji dvou favoritů na pohárové příčky se rozhodovalo v době okolo poločasové přestávky. Těsně před odchodem do šaten byl vyloučen hostující kanonýr Kanoute a přesilovou hru krátce po začátku druhé půle využil Mata. V závěru ještě skóre navýšil Pablo Hernández.

Valencia, kterou zmítají ekonomické problémy a zdravotní nesnáze některých opor, tak získala hned na úvod cenné tři body.

Španělská liga - 1. kolo:
Real Madrid - La Coruňa 3:2
Branky: 26. Raúl, 35. C. Ronaldo z pen., 60. Diarra - 30. Riki, 46. Valerón.

Zaragoza - Tenerife 1:0
Branky: 74. Arizmendi.


Bilbao - Espaňol Barcelona 1:0
Branky: 78. Toquero.

Málaga - Atlético Madrid 3:0
Branky: 33. Baha, 62. Manu, 90. X. Torres.

Mallorca - Xerez 2:0
Branky: 56. Aduriz, 60. Tuni.

Pamplona - Villarreal 1:1
Branky: 37. Pandiani - 32. Cazorla.

Santander - Getafe 1:4

Branky: 41. Lacen - 29., 34. a 55. Soldado, 13. Rafa.

Valencia - FC Sevilla 2:0
Branky: 47. Mata, 80. Pablo Hernández


21:00 Almería - Valladolid.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud