29. listopadu 2009 • 21:07

Messiho i Ronalda zastínil Ibrahimovič. Stačilo pět minut

Autor: Tomáš Bělonožník
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mělo to být velkolepé střetnutí dvou největších kandidátů na zisk Zlatého míče. Ani Lionel Messi, ani Cristiano Ronaldo ale v El Clásiku, dlouho očekávaném souboji mezi Barcelonou a Realem Madrid, neoslnili.



Ronaldo nastoupil v základní jedenáctce vůbec poprvé od svého zranění z počátku října, Messi zase kvůli bolavému lýtkovému svalu zmeškal úterní bitvu s Interem Milán. A hru obou ofenzivních hvězd nedávné zdravotní problémy očividně poznamenaly.

El Clásico: Magická nenávist a prasečí hlava »

Jak Ronaldo, tak Messi spálili po jedné obrovské šanci. Jako první v zakončení selhal Portugalec. Ve 20. minutě mu míč uvnitř vápna do stoprocentní šance naservíroval Kaká, čtyřiadvacetiletý kanonýr měl čas, ale rozhodl se střílet z první a míč z jeho kopačky trefil jen paty padajícího gólmana Valdése.

S přibývajícím časem navíc začal působit trochu unaveně, a tak už v 66. minutě pustil na hřiště francouzského kanonýra Benzemu.

Argentinský rychlík Messi sváděl celý zápas marný boj proti pevné obraně Bílého baletu. Hosté úspěšně zahušťovali střed hřiště a dvaadvacetiletý šikula měl kolem sebe stále minimálně dva bránící hráče. Svým pohybem ale rozhodně dělal soupeřům problémy, žluté karty si kvůli faulům na jeho osobu vysloužili Arbeloa, Lass i Pepe.

Messiho velká chvíle přišla až v 89. minutě. Po centru Danyho Alvése mu míč spadl přímo na nohu, i on ale zakončoval bez zpracování a střelou doprostřed brány trefil pouze připraveného Casillase.

Tím správným zabijáckým instinktem se nakonec na Nou Campu prezentoval aktér dalšího letního gigapřestupu. Zlatan Ibrahimovič přišel, viděl a skóroval. V 51. minutě vystřídal matného Henryho a už po pěti minutách svého pobytu na hřišti krásnou ranou z voleje rozhodl osud utkání.

Švédský dravec byl v sobotu večer největší hvězdou zápasu. Jak dopadne na vyhlašování konečných výsledků ankety Zlatý míč? To se dozvíme už v úterý.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud