14. března 2010 • 21:17

Messi sestřelil Valencii hattrickem

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony ve šlágru 26. kola španělské ligy doma porazili Valencii 3:0 a hlavní zásluhu na tom měl nejlepší hráč světa za loňský rok Lionel Messi. Argentinský útočník dal všechny tři branky a udržel tak vedení v čele tabulky střelců o tři góly před Gonzalem Higuaínem, který rovněž hattrickem zařídil Realu Madrid výhru 4:1 nad Valladolidem. Real zůstal o skóre v čele tabulky před katalánským rivalem.



Barcelona se přitom v první půli trápila a více ze hry měla překvapivě Valencie. Jenže do druhé půle Barcelona vletěla s mnohem větším elánem a tlak jí vynesl vedoucí gól, jehož autor byl Messi.

Současný fotbalový král pak dvacet minut před koncem donutil k faulu Madura, který dostal červenou kartu.Přesilovou hru pak využil sám Messi, který dvěma góly po rychlých brejcích a přihrávkách Henryho definitivně rozhodl. Vstřelil tak již svůj 15. gól z posledních 12 ligových duelů.

Messi zároveň vede na dálku souboj o nejlepšího střelce Evropy s Waynem Rooneym z Manchesteru United, který dnešními dvěma góly zvýšil své konto na 25 přesných ligových tref. Messi na něj ztrácí tři góly, ovšem ve Španělsku je odehráno o čtyři utkání méně.Na výhru Barcelony záhy odpověděl Real Madrid, který si bez větších obtíží poradil s Valladolidem, bojujícím o záchranu.

Klíčová byla 28. minuta, kdy se k přímému kopu postavil Cristiano Ronaldo a nechytatelnou střelou otevřel skóre.Ještě do poločasu zvýšil Higuaín, který krátce po změně stran přidal další dvě branky a své konto navýšil již na 19 ligových gólů. Domácí pouze snížili na průběžných 1:3, když brankář Realu Casillas vyrazil míč jen do spoluhráče Albiola, od něhož se míč odrazil do sítě.

Real vyhrál v lize poosmé v řadě, posedmé za sebou dal alespoň tři branky.Již pošesté z posledních sedmi zápasů bodovali fotbalisté Zaragozy, kteří remizovali 0:0 na půdě Santanderu a znovu se přiblížili záchraně, když na prvním nesestupovém místě mají náskok tří body před osmnáctým Tenerife. K udržení čistého konta přispěl i český obránce Jiří Jarošík, který odehrál celý zápas.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud