21. března 2010 • 23:13

Messi hattrickem zničil Jarošíkovu Zaragozu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani český obránce Jiří Jarošík nedokázal zastavit řádění Lionela Messiho. Barcelonský útočník dal v lize podruhé za sebou tři góly a pomohl tak Kataláncům k výhře 4:2 nad Zaragozou. Během svých čtyř březnových soutěžních duelů tak vstřelil již deset branek.



Messi v minulém kole třemi góly sestřelil Valencii a v týdnu dvěma zásahy zařídil postup Barcelony do čtvrtfinále Ligy mistrů přes Stuttgart.

Obrana Zaragozy tak věděla, na koho si dát pozor, ovšem stačilo pět minut a Argentinec znovu udeřil. Tentokrát se nezvykle prosadil hlavou po Pedrově centru.

Poté se Messi na chvíli odmlčel, ovšem v druhé půli znovu ukázal, proč byl vyhlášen nejlepším hráčem světa za loňský rok. Dalšími dvěma góly zařídil Barceloně vedení 3:0 a sám tak vstřelil 11 z posledních 12 branek týmu.

Zároveň se na rozdíl jediného gólu dotáhl na útočníka Manchesteru United Wayna Rooneyho v boji o korunu krále evropských střelců.

Zaragoza sice v závěru dvěma góly Colunga snížila, ovšem hned poté znovu zaúřadoval Messi. Slalomem vybojoval pokutový kop pro Ibrahimovice, který v nastavení definitivně rozhodl.

Barcelona se tak dotáhla v čele tabulky na Real Madrid, který vede jen zásluhou lepšího skóre. Zaragoza je po druhé prohře z posledních osmi zápasů stále na prvním nesestupovém místě s náskokem tří bodů na sestup.

Španělská fotbalová liga - 27. kolo:
Málaga - Villarreal 2:0 (64. a 84. Baha), Mallorca - Atlético Madrid 4:1 (10. Victor, 27. Aduríz, 85. vlastní Perea, 90. Felipe - 25. Forlán), Pamplona - Santander 1:3 (32. Flaňo - 34. Colsa, 50. Salas, 89. Diop), Valencie - Almería 2:0 (63. Mata, 70. Silva), Zaragoza - FC Barcelona 2:4 (85. a 89. Colunga - 5., 66. a 78. Messi, 90.+1 Ibrahimovic z pen.).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud